Български   3640 NGOs




NGO Profile

Bulgarian Digital Cluster

Bulgarian Digital Cluster

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Branch organizations
Economic development
IT development
 
Mission
Български дигитален клъстер е специализиран в разработването и внедряването на дигитални технологии. Клъстерът обединява МСП, университети и дигитални центрове и предлага широка гама от цифрови технологии и услуги. Мисията на клъстера е да комбинира потенциала на членовете на клъстера за повишаване на тяхната конкурентоспособност и интернационализация и да помогне на МСП да станат по-конкурентоспособни чрез използването на цифрови технологии в бизнес процеси, продукти или услуги.
 
Organization Targets
Да подкрепя, представлява и защитава интересите на членовете си пред органите на централната и местната изпълнителна власт в Република България, пред стопанските и нестопанските организации и лица, както и пред други местни и чужди международни организации, с които Клъстерът поддържа партньорски взаимоотношения.

Да насърчава и подпомага своите членове да развиват своя потенциал и да допринася за увеличаване на възможностите им за участие на международните пазари.

Да допринася за сплотеността между членовете на основата на общите им интереси, ценности и кодекс на поведение, като се утвърди като средище за взаимен обмен на идеи, новости, технологии, методи и др. информация в областта на дигиталните технологии.

Да съдейства за по-нататъшно развитие и иновации в индустрията чрез събиране и разпространяване на информация от и между членовете си, както и чрез сътрудничество с други български и международни организации в дигиталния сектор.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000