Български   3642 NGOs




NGO Profile

Endometriosis and Reproductive Health Foundation

Endometriosis and Reproductive Health Foundation

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Healthcare, patients’ rights
Education
Gender issues
 
Mission
Информираност

Разпространение на информация и знания относно състоянието ендометриоза, лечение, методи за профилактика, образоване и повишаване на здравната култура на жените в България.



Подкрепа

Подкрепа на страдащите чрез холистичен подход и активно съдействие за решаване на проблемите, предизвикани и свързани със състоянието ендометриоза.



Гласност

Повишаване на осведомеността на обществото относно физическите, емоционалните и социалните проблеми, които състоянието ендометриоза предизвиква, и създаване на успешен модел за подпомагане на решаването им.
 
Organization Targets
1. Изграждане и формиране на устойчива култура относно заболяването ендометриоза чрез повишаване на знанията и осведомеността на жените по темите за женско здраве и навременната профилактика;

2. Поставяне на акцент върху значението на ранното диагностициране на ендометриозата;

3. Оказване на подкрепа и активно съдействие за решаване проблемите на жените с ендометриоза, както и на други проблеми, свързани с женското здраве като цяло;

4. Повишаване на информираността и чувствителността на обществото относно емоционалните и социални проблеми, произтичащи от състоянието ендометриоза, и създаване на успешен модел за гражданско въздействие за подпомагане на решаването им

Last Project

Year:
ФОРМулирай правата си
 
Description:
Проект “ФОРМулирай правата си” се осъществява в два етапа от фондация “Ендометриоза и репродуктивно здраве”.
Първи етап от проекта бе осъществен в периода 15 юли 2019 г. – 31 януари 2020 г. с финансовата подкрепа на Български фонд за жените, с фокус върху жени, преживели щети и лошо отношение по време на медицински интервенции. Този етап включваше: семинари и наръчник относно пациентските права и правни и консултации с цел овластяване на самите пациенти; психологически консултации за справяне с минали травматични преживявания, свързани с медицински интервенции; кампания за повишаване на информираността в обществото относно пациентските права.

Втори етап от проекта се провежда в периода януари - февруари 2022 г. Той е насочен конкретно към хората, които предприемат действия по извършване на процедури по асистирана репродукция. Проектът цели да ги овласти като им предостави условия за информиран избор. Той включва уебинари с адв. Мария Петрова и наръчник относно правата на пациентите при извършване на процедури по асистирана репродукция; уебинар с психолога Стела Хараламбова, посветен на психо-емоционалните предизвикателства пред които се изправят двойките с репродуктивни проблеми; изготвяне на Наръчник за правата по време на асистирани репродуктивни технологии.
За повече информация: https://formulirai.com/

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000