Български   3640 NGOs




NGO Profile

”Gorata.bg” Foundation

"Gorata.bg" Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Promotion of philanthropy/volunteerism
Environment
Social
 
Mission
Гората.бг е чиста инициатива, която има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България, с участието на колкото се може повече доброволци, млади хора и деца. Към момента засадените дървета са 2 милиона. Всички кампании и действия на инициативата са чисти, напълно безкористни, без политика и безплатни за участниците.



Успоредно с тази дейност нашата мисия е да правим всяко добро, което може да бъде направено и да помагаме на десетки хиляди хора, в това число и деца, на природата и света, в който живеем.
 
Organization Targets
Целите на фондацията са:

1. Засаждане на нови гори и дървета за България, чрез активно участие на доброволци и колкото се може повече млади хора и деца.

2. Опазване на българските гори, природа, биоразнообразие и повишаване на осъзнатостта и съпричастността на гражданското общество за тяхното опазване.

3. Всички дейности, които ще направят хората по-щастливи, по-здрави, по-образовани, по-богати, по-добре и по-добри. Помощ на всички нуждаещи се хора – бездомни, социално отхвърлени, бедни, възрастни, хора с увреждания, представители на малцинства, дискриминирани и др.

4. Повишаване интереса и мотивиране желанието на хората за личностно развитие, промяна, себепознание, успех, щастие, богатство, отговорност към себе си и обществото.

5. Повишаване на интереса към грижата и опазване на Земята и природата, качествената и природосъобразна храна и действията свързани с това.

6. Утвърждаване на духовните ценности на гражданското общество и участието му в обществения живот;

7. Провеждане на мероприятия, кампании, семинари, тренинги, организиране на доброволни и други помощни инициативи, както и други сходни и свързани с целите на фондацията

8. Всички други законни дейности, които ще доведат до това Земята да бъде по-добро място, а хората да са все по-добри и все по-добре.

Last Project

Year:
Засаждане на 2 милиона дървета
 
Description:
В пролетта на 2022 достигнахме 2 милиона засадени дървета с Гората.бг, благодарни сме за участието и подкрепата на над 100 000 българи. Продължаваме с нашата цел от 5 милиона дървета, засадени с доброволци, в България!

Financial Info

Annual turnover for the last year :
100 000 - 200 000

History

✅ Ето част от основните ни кампании, които провеждаме многократно:

• Масови доброволчески залесяване на гори в цялата страна – проведени над 150 събития за последните 9 години, с десетки хиляди участници.

• Кампании за директно подаряване и засаждане на дръвчета в населени места – само есен 21/пролет 22, посетихме 20 града, в които подарихме близо 300000 плодни и др. дървета.

• Със записване в Гората.бг - група 🇧🇬: хиляди пратки - безплатно, с куриери в цяла България, многократно, над 150 000 дървета за есен 21/пролет 22.

• Кампании в подкрепа на пчелите и дивите животни–засадили сме стотици хиляди медоносни и плодни дървета, заложили сме 20 тона ябълки и царевица за мечките и др.

• Кампании за даряване на дръвчета на общини – дарили сме над 700 000 дръвчета на над 200 общини, като така сме спомогнали за по-зелени градове и села и по-зелена България.

• Създаване на паркове и засаждане на дървета в градска среда – засаждаме чист въздух, красота и зеленина близо до хората, където са още по-необходими.

• Кампании за даряване на дръвчета и комплекти за отглеждане на дърво, на деца на учебни заведения (над 800 учебни заведения и над 160 000 докоснати детски сърца);

• Много други смислени дейности в подкрепа на природата и хората, например: Дарявали сме на множество възрастни хора и физически лица, неща различни от дървета – лични предпазни средства, билки, храна, облекла, грижа. Дарявали сме на множество болници и домове – оборудване, консумативи, облекла, техника и др. Подкрепяли сме хора и деца в трудни житейски ситуации и с необходимост от лечение. Дарявали сме на много, домове, организации, хора, институции и други и продължаваме да го правим.

• Чудото „Прегръдки от България“, в което се грижим за над 100 майки и деца, избягали от ужаса на войната в Украйна.

• "Дари храна, дари надежда" - национална кампания за подкрепа на хиляди български семейства с над 30 тона храна.

• Информационни и подкрепящи кампании за много друго добро.