Български   3642 NGOs




NGO Profile

Ukraine support and renovation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Children
Physical education and sport
Other
 
Mission
Подпомагане на Украински бежанци в г. Пловдив и в Украйна.
 
Organization Targets
Организация на буферни центрове и детски градини, Помощ с търсене на работа и жилище, курс по бьлгарски език, емоционална и юридическа подкрепа на пристигащи семейства.

Last Project

Year:
Изложба и аукцион на картини и детски работи
 
Description:
Украинските доброволци в Пловдив, с подкрепата на общината, за по-малко от два месеца успяха да отремонтират и преустроят сградата на бившата Белодробна болница, която се превърна във Втори дом за десетки украински семейства с деца.
Край основната сграда има двуетажно здание, което може да бъде преобразено на Детски център – така нужната за деца занималня, в която децата да учат, играят и да се забавляват, докато техните майки търсят работа, ходят по интервюта и учат български език.
За да помогнем с ремонта на този бъдещ Детски център решихме да организираме изложба и аукцион на детски рисунки на български и украински деца.
Музейна галерия "Димитър Георгиев" – Пловдив се включва в благотворителната изложба като дарява 27 творби от израелски творци, 12 творби от художничка от САЩ, мнозина от които са свързани с Украйна – родени са или са завършили своето образование там.
Творби на представените автори в благотворителната изложба са собственост на музейни и частни колекции по света.
Можете да разгледате изложбата от 12 до 25 юли в Народна библиотека "Иван Вазов" (Пловдив) от 8:00 до 20:00 и да вземете участие в благотворителния търг на 26 юли.
Целта на аукциона е да съберем 20 000 евро за външен и вътрешен ремонт на сградата на Детския център – и той да е готов преди края на лятото. ❤

Financial Info

Annual turnover for the last year :
100 000 - 200 000

History

Детският буферен център, център за бежанци (живеят 90+ души), лятна детска занималня (юли, август).