Български   3640 NGOs




NGO Profile

NPO My city

NPO My city

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
 
Mission
Сдружение с нестопанска цел „Моят град” е младежка неправителствена организация, създадена през 2011 г. в град Варна с цел обединяване на ресурси и създаване на между-секторни партньорства за решаване на местни младежки проблеми в сферата на образованието, младежките дейности и спорт, екологията, човешките права, чрез разработване на самостоятелни и партньорски проекти.

Организацията е регистрирана в обществена полза в Централният регистър на ЮЛНЦ към Министерство на правосъдието под N 20120516009. Сдружение Моят град е вписвано и в Националната информационна система за младежта към Министерство на младежта и спорта. Ние сме асоцииран партньор в Консултативният младежки съвет за партньорство с местната власт в община Варна.

 
Organization Targets
В лицето на членовете си, предоставяме висококвалифицирана експертиза и участваме в множество семинари, дискусии, конференции и кръгли маси по въпроси за развитие на доброволчеството и широкото гражданско участие на младите хора в живота на общността. Подпомагаме развитието и задълбочаването на знанията и уменията на младите хора, по въпроси свързани с кариерното ориентиране, професиите на бъдещето и социалното предприемачество.

Чрез активното ни участие в Програма „Еразъм+“ и Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство въвеждаме иновативни модели и нови образователни ресурси в подкрепа на младите хора в България.

Отличени сме от Европейската програма „Еврогайдънс“ за добри практики в сферата на кариерното ориентиране сред младежи и популяризиране на професиите на бъдещето.

Last Project

Year:
НЕ на агресията в училище и в дигиталната среда
 
Description:
Проектът включва създаване на филм с лични истории на младежи, свидетели или жертви на агресия. Придобиване на нови знания сред 30 младежи, чрез реализираните две специализирани обучения за създаване на умения за разпознаване на различни форми на агресия и езика на омразата и Обучение по волейбол под надслов: "Излез от дигиталния свят".

Информационна кампания в социалните мрежи помогна на младежите да разпознаят формите на агресия в училище и в интернет, а стъпките за справяне с тези ситуации ще бъдат изяснени в „Пътеводител за справяне с различни форми на агресия в дигиталната среда“ .

В края на проекта младежите ангажираха вниманието на свои връстници към проблема с агресията, чрез мащабен турнир по Волейбол, който ще се проведе в Двореца на културата и спорта с участието на над 80 младежи в партньорство с Волейболен клуб Варна-ДКС

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

ПРОЕКТ: АЗ И ДИГИТАЛНАТА РЕАЛНОСТ

През 2020 г. Сдружение „Моят град“ реализира проект „Аз и дигиталната реалност“ с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности.

Хиляди младежи бяха подкрепени в борбата с агресията и различни зависимости в дигиталната среда, чрез:

Създадената Интерактивна обучителна програма на тема: „Разпознаване на кибер агресията и езика на омразата“, която достигна до стотици младежи чрез 6 видео-урока, разпространени в youtube канала „Аз и дигиталната реалност“.

Дейностите по проекта помогнаха и на 24 младежи от Варна да изградят умения за критично мислене, разпознаване на фалшивите новини и феномена „пост-истина“, чрез проведеното Обучение по медийна грамотност с партньорството на БНТ.

Беше създаден и нов образователен ресурс: Наръчник по медийна грамотност.

Реализира се мащабна информационна кампанията под надслов: “Живей в реалността!“, в рамките на която беше разпространен образователен филм и поредица информационни материали в социалните мрежи и медии в подкрепа на младежите.