Български   3646 NGOs




NGO Profile

Pelago Association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Ethnic issues
Education
Children
 
Mission
Развитие съвременни и иновативни модели за психо-социална подкрепа за деца и семейства, гарантиране правата на децата, толерантност и социална справедливост. Дейности: обучения, изготвяне и реализация на програми и проекти, разработване модели за социално включване на деца и семейства, от уязвими групи и маргинализирани общности в социална сфера и образование
 
Organization Targets
Учредено в края на 2021, Сдружението работи за: развитие на съвременни иновативни модели и социален дизайн за психо-социална подкрепа за деца и семейства, предимно за деца и семейства в риск, от уязвими групи и маргинализирани общности; превенция на дискриминация и изключване основано на пол, етнически произход, бедност и други различия; овластяване на момичета и жени от маргинализирани общности, в бедност или други различия; зачитане на човешките права, толерантност и социална справедливост. Дейности: обучения, изготвяне и реализация на програми и проекти, разработване модели и социален дизайн за подкрепа и социално включване на деца и семейства, от уязвими групи и маргинализирани общности, в социална сфера и образование.

Last Project

Year:
„Да помогнем за една мечта: Пътуване до София“
 
Description:
Подкрепа за група млади хора, на 16-19 години, от Център за настаняване от семеен тип, в Стара Загора. Децата и младежите в държавна грижа са уязвими, живеят с чувство, че не контролират живота си, което ги демотивира да се развиват... води до прекъсване на образование, липса на професия, или умения за независим живот, психични проблеми, насилие. Децата и младежите, по-често от ромски произход, се чувстват отхвърлени, стават жертви на насилие или трафик на хора. Така се нарушават правата им на достъп до образование и здравеопазване и включване в общността. Проектът цели да покаже, че „мечтите се сбъдват“, че могат да бъдат равни, макар и различни, да имат самочувствие и мотивация да се развиват.
https://platformata.bg/bg/kauzi/1659:6509-2022-06-16-20-23-12/details/campaign.html
Обхват: превоз, настаняване, посещения на забележителности, музеи, кино, зоопарк, в София; срещи с музикален педагог, на гости на младо семейство от кв. Факултета (учители); среща за професионално ориентиране с работодател Хотел Хилтън и др. в рамките на 3 дни. Проектът включи 7 млади хора, от които 2 момичета. За съжаление, други 2 момичета отпаднаха от групата, поради лечение в психиатрия и от зависимост

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

Проведохме Дискусионен форум „Ролята на семейството за психичното здраве на детето“ и Обучение „Кризите на детското развитие“, в които отделихме специално внимание на конфликтите и насилието в семейството и в училище, бедност и изключване на деца и семейства и хора с различия. (http://www.pelagobg.eu/)