Български   3645 NGOs




NGO Profile

Youth Compass

Youth Compass

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
Youth issues, policies and research
Development of local communities
 
Mission
Сдружение “Младежки компас” поставя за своя основна мисия развитието на младите хора. За нас основен приоритет е гражданското образование на младежите, за да могат те да участват активно във всички процеси в държава, да бъдат информирани и активни. Само по този начин можем да изгради бъдещи будни и дейни поколения, които активно да работят за по-доброто бъдеще на България, Европа и света.
 
Organization Targets
Да обединява и защитава интересите на своите членове в България пред държавни и общински органи и институции

2. Да развива и насърчава критично мислене в младите хора по отношение на тяхното участие в активното гражданско общество.

3. Да образова и информира граждани за гражданските им права и задължения.

4. Да популяризира своята дейност и резултатите от нея, да защитава правата, свободите и законните интереси на младите хора в България

5. Да разработва и защитава политики, свързани с осигуряването на повече права на гражданите.

6. Да информира младите хора как функционира политическата система в България и как тя може да си взаимодейства с гражданското общество.

7. Да обучава граждани на медийна грамотност.

8. Да спомага за социалното включване на рискови групи в българското общество.

9. Да осъществява и да развива международните връзки и сътрудничество със сродни организации, както и участие в международни срещи и прояви във връзка със своята дейност.

10. Да включва дейността на Сдружението в различни национални и международни прояви, участва в европейски проекти и програми

11. Да създава активен граждански диалог за проблемите на трудовия пазар в България. 12. Да насърчава младите хора към активен начин на живот.

13. Да организира семинари, срещи, конференции, платени и безплатни обучения, демонстрации в страната и чужбина и други приети форми на общуване и контакти, свързани с дейността на Сдружението в съответствие с неговите цели и предмет на дейност;

14. Да създава пространство за дискусии на значими за обществото теми.

Last Project

Year:
"Местен младежки парламент "Мисия: възможна"
 
Description:
"Местен младежки парламент "Мисия: възможна" се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община - Програма "Европа" 2023. В центъра на внимание се поставя местното управление. Проектът обхваща различни етапи, за да осигури на младите цялостно разбиране за работата на Столична община, Столичния общински съвет, кметове на райони в столицата, както и кмета на София. Целта ни е да информираме младите хора за жизненоважната роля на местното самоуправление и да им дадем възможност да участват активно във взимането на решения за техния град.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

1. Дискусия под надслов "Възобновяемата енергия - път към бъдещето" с Цветелина Пенкова, евродепутат, член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в Европейския парламент.

2. "Местен младежки парламент - Дряново"

3. Обучение за политически и граждански активни млади хора на тема "Мисия: Местна власт" съвместно с Фондация "Фридрих Еберт".

4. Дискусионен форум "Демографската криза - причини, фактори, тенденции" организирано от партньорска организация - СИМПИ

5. "Местен младежки парламент - Нови Пазар"