Български   3645 NGOs




NGO Profile

i am Sofia

i am Sofia

Foundation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Economic development
Development of local communities
Other
 
Mission
Чрез организиране на международен фестивал "Аз съм София" да направим столицата ни и България все по-разпознаваеми и желани в международен план.
 
Organization Targets
Кое е онова нещо, което може да обедини и провокира хора от цял свят да дойдат на фестивал в гр. София? Фестивал, в който всички ще искат да участват? Където ще има място за история и храна, за култура и забавления, за природа и занаяти, за фолклор и наука, за спорт и екология… и за всичко останало, за което се сетите.

Kaкто при всяка запомняща се идея, отговорът е изключително кратък и очевиден:



Софѝя.



Софѝя е едно от най-популярните и разпространени имена в света.



Името Софѝя носят актриси, музиканти, художници, спортисти, политици, активисти, хора с всякакви професии, различни таланти и умения, дори хуманоиди.

Представете си част от тях събрани в града, носещ тяхното име.



Потенциалът на тази идея е почти неограничен, а реализацията на всяко едно начинание в тази посока, е не само от полза на града ни – като облик, като център на такъв форум, като стратегически и културен ход със сериозен икономически бенефит, но е и реклама за страната ни.

Last Project

Year:
Фестивал Аз съм София
 
Description:
Идеята на международния фестивал в град София, наречен "Аз съм София" е насочена към създаване на форум, който:
- да събере представители на различни култури и да им даде възможност да ги покажат чрез техни традиционни и локални изкуства;
- да обедини артисти от различни географски точки и да покаже липсата на граници между творците;
- да запознае хора от всякакви възрасти, сфери на реализация, култури, раси и принадлежност и да създаде условия за приятелства и връзки, за общуване, за обмяна на опит, идеи и творчески предизвикателства;
- да осъществи не само личен контакт за участниците в София, но и да създаде дигитална платформа (сайт), на която всички, които нямат възможност за посещение на фестивала тази година, да могат да следят събитията дистанционно, а за тези, които ще бъдат и на място – да имат логистичен помощник за всяко конкретно събитие, както и галерия с аудиовизуални материали от текущи и минали активности;
- условието за почетно гостуване и участие на фестивала е само едно - всички, носещи името Софѝя, техните близки и приятели и всички хора имащи желание и възможност да споделят своите идеи и умения.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

Предвид формата и идеята на фестивала на практика няма ограничения в инициативите, които могат да бъдат реализирани :-)