Български   3644 NGOs




NGO Profile

SOP Sport Sambo for development

SOP Sport Sambo for development

Association – sports club/federation
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Children
Physical education and sport
 
Mission
Дейността ни е насочена към предоставяне на възможност на деца и младежи с различни специални образователни потребности (СОП) да спортуват в свободното си време. Сдружението активно работи за интеграция в обществото и приобщаване на деца и младежи с различни дефицити и спомага тяхното достойно съществуване чрез спорт и по-конкретно самбо.
 
Organization Targets
1. Повишаване на функционалните възможности и двигателната култура.

2. Формиране на социални умения като работа в екип, толерантност, самоконтрол.

3. Създаване на знания и умения за адаптиран спорт и активна двигателна дейност.

Last Project

Year:
Училище за родители
 
Description:
В края на 2023 г. екипът на “СОП Спорт Самбо за развитие” стартира обучение за родители на деца и младежи със специални образователни потребности. То е подходящо както за родители, и членове на разширеното семейство, така и за специалисти, работещи с деца с проблеми в развитието, учители и педагози, работещи в сферата на образованието, студенти в медицински, педагогически и спортни адаптирани специалности. Тренингът се провежда от Емил Нешев – треньор по самбо с дългогодишен опит и квалификация и степен на образование магистър адаптирана физическа активности и гост лектори. Обучението включва методи и насоки за упражнения за изпълнение в домашни условия, разговори и беседи за двигателни умения, какго и насоки от квалифицирани специалисти от различни области като адаптирана физическа активност и спорт, кинезитерапия, психология и психиатрия и други.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

През 2023 г. сдружението реализира успешно проект по програма “Спорт на децата в свободното време” на ММС.

През 2022 г. клубът печели проект към Столична община по програма за развитие на физическото възпитание и спорта- “Ваканция-спорт, здраве и общуване”, като с това обогати и затвърди спортните дейности и занимания на децата с различни увреждания през свободното им време.

В периода 03.09 до 09.09.2023 г. във Водната учебно-спортна база (ВУСБ) на Национална спортна академия в гр. Несебър се проведе второто издание на детски морски лагер „Децата и морето 2023“. Той бе организиран от два спортни клуба с помощта на дирекция „Спорт и младежки дейности“ към Столична община.

На Открития Балкански шампионат в Гърция, проведен на 23.12.2023 г. с участието на 7 страни: България, Гърция, Молдова, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия и Украйна, състезателите ни Любен Николов и Георги Бошикьов се представиха изключително успешно.

През 2023 г. състезатели на клуба спечелиха медали в редица спортни състезания като състезание по плуване по повод 150 от рождението на Васил Левски организиран НСА – София (11.02.2023 г.), Републиканско първенство по самбо в гр.Севлиево (18.02.2023), Спортен празник София – купата на Даркокъп – София (30.04.2023), Паракиада – лека атлетика за деца със СОП – София (11.06.2023), Международен балкански турнир по самбо – София (01.07.2023), Републиканско първенство по щанги (14.10.2023).