Български   3647 NGOs




NGO Profile

Association "Active politics"

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Youth issues, policies and research
Education
 
Mission
Да развием гражданското общество в България, като представим политиката на достъпен език.
 
Organization Targets
Целта пред нас е конкретна – да създадем новото гражданско общество. Осъзнаваме, че има много пътища по които можем да поемем, но има един път от който започва всяка промяна – образованието. Макар и много от нас да сме завършили формалното си образование, ние силно вярваме, че ученето не бива да спира след излизането от класната стая. Затова, осъзнавайки голямата нужда от качествено и модерно образование по гражданство, ние създадохме сдружение „Активни Политики“ – сдружение, което да създаде мост между политиците и гражданите, както и да постави устоите на новото гражданско общество в България.

Last Project

Year:
Младежки дейности
 
Description:
Годината бе белязана от Парламетарни и Местни избори. За първите, разработихме кампания „Учи, докато пътуваш“, където със съдействието на „Метрополитен“ ЕАД и Столична Община поставихме образователни плакати за Парламентарните избори в Софийското метро. Подготвихме и специална кампания в социалните мрежи по темата, както и част от екипа успя да участва в СИК в деня на изборите.

По подобен формат, създадохме и кампания за местните избори. Макар и да не успяхме отново да имаме присъствие в метрото, постовете ни с анализи на кандидати от различни градове достигнаха хиляди души нова аудитория.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000

History

Председателят на сдружението Ивайло Маджаров участва активно в най-голямото международно събитие “EYE”, организирано от Европейския парламент в Страсбург.



Експертизата на екипа ни беше забелязана от Сдружение “Институт Перспективи” в партньорство с Клуб “Европеистика” към Софийския университет, където бяхме поканени като гост-лектори и водещи на събитието “Младежки визии за развитието на селските райони в контекста на изборите за Европейски парламент 2024 г.



С връщането на света към нормален ритъм след кризата с COVID-19, ние осъзнахме огромната нужда от събития свързани с гражданското общество. Като начало, решихме да поставим с нашия рожден ден (1 Декември). На него поканихме приятели и партньори, като идеята беше да покажем докъде сме стигнали, докъде мислим да стигнем, както и да обменим опит и идеи с наши съмишленици.