Български   3642 NGOs




NGO Profile

New Life for Bulgarian Roma Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Ethnic issues
Protection of human rights
Education
 
Mission
Да работи за създаване на Гражданско общество в България със активното участие на ромските НПО!

Да работи за поишаване на ...
 
Organization Targets
Да разработва, реализира и извършва мониторинг на проекти свързани с интеграцията на ромите в България, за опазване на културните и битови традиции!

Last Project

Year:
" Не е важно къде учиш, а какви знания получаваш"
 
Description:
Проекта е в противовест на този, за "Десегрегацията в ромското образование" Средствата са за децата от предучилищна възраст и е застъпено целодневно обучение на децата за освояване на български изик, за да имат равен старт в първи клас с българските деца. Постоянен контрол на преподаването на материала и внезапни проверки и препитване на децата от преставители на ФНЖРБ, както при "Радини вълнения" от "Под игото"...Изобщо граждански контрол върху дейността на учителите! При проекта за Десегрегацията, се хвърлят милиони на вятъра, пълна анархия, безотчетност и безотговорност, а ние доказахме, че ако тези средсва се усвоят за качествено преподаване в ромските училища, успеха ще е 100%

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

В третия сектор работим от 1993 год.Имаме реализирани над 20 проекта, финансирани само от чужди донори и програми! Нито от Отворено общество, нито от Будапеща получаваме финансиране защото там монопола е на НПО свързани с Красимир Кънев, Димитрина Петрова , Антонина Желязкова и др. приближени. Проверете, и ще видите, че финансираните НПО са едни и същи!