Български   3640 NGOs




NGO Profile

Public Environmental Centre for Sustainable Development

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Environment
 
Mission
Мисията на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие /О.Ц.О.С.У.Р./ е подпомагане процесите на устойчиво развитие в системата ...
 
Organization Targets
Да разработват резултатни средства за отстраняване на, нанесени вреди на околната среда, както и за предотвратяване на бъдещото и увреждане. Да съдейства за популяризирането и въвеждането на принципите, идеите и постиженията в областта на опазване на околната среда и природосъобразното развитие на обществото. Да се събира, изследва и предоставя на гражданите, актуална информират, за състояние на околната среда и въздействието върху качеството им на живот. Да се предпазва от разрушаване околната среда чрез изготвяне на алтернативни експертиза, доклади по ОВОС и ОДИТ.

Да се посредничи между гражданите и месните управляващи при решаването на екологичен проблем. Да се набират финансови средства за инвестирането им в обществено полезни дейности по опазване на околната среда. Да се подпомагат българските училища в процеса по въвеждане на екологично възпитание и образование на обществото и неговото насърчаване в процесите по опазване на околната среда и устойчиво развитие. формирането им като отговорни за опазването на околната среда граждани. Да се участва активно в реализацията на национални, международни програми водещи до опазването на околната среда и нейното възпроизводство. Да се представят и подкрепят, граждански инициативи и въвеждането на нови екологично чисти технологии. Да се разработи система от услуги за природосъобразен начин на живот.

Last Project

Year:
ГМО невидима заплаха
 
Description: