Български   3642 NGOs




NGO Profile

Narodno chitalishte LIK-1959

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
 
Mission
Работим за по-доброто качество на живот на хората от общността, провокирани от техните нужди и социално въображение.
 
Organization Targets
1. Утвърждаване на гражданското общество, като източник на социален капитал;

2. Разпространение на духовни и културно-просветни ценности, подпомагане на културното и творческо развитие, обогатяване на социалната и образователна дейност

3. Подпомагане и развитие на младежки дейности

4. Подпомагането на социално затруднени и маргинализирани обществени групи.

5. Осигуряване на достъп до информация

Last Project

Year:
"Защото образованието означава повече - партньорство за извънкласни дейности"
 
Description:
Проект, подкрепен по първата конкурсна сесия на Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси” , схема “Да направим училището привлекателно за младите хора” на Министерство на образованието и науката.Реализира се през 2008 и 2009 година в гр. Плевен и обхваща 287 деца и младежи в извънкласни дейности, с партньорството на пет училища.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
100 000 - 200 000

History

- "Когато културата променя живота - повишаване капацитета на гражданското общество за признаване ролята на културата в общностните политики, като фактор за социално и икономическо развитие и приобщаване към европейските културни ценности" - Реализиран с подкрепата на ЕС Програма ФАР "Развитие на гражданското общество" 2005.

- Читалище ЛИК - местна НПО, партньор на Община Плевен и Министерство на здравеопазването в изпълнението на четири поредни проекта по Компонент 7 на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН".

- "Да си помогнем взаимно - проект за предоставяне на социална подкрепа за деца от ДОВДЛРГ " Мл. Антонов", с. Тотлебен", ЕС Програма ФАР "Развитие на гражданското общество" 2004 - 2005.

- Drums for peace" - читалище ЛИК български партньор в многостранна европейска мрежа от 17 културни НПО за младежки културни обмени, ЕС, Програма Младеж, 2004 - 2009.

- Читалище "ЛИК" - част от националната кампания за пряка връзка с избирателите, парламентарни и президентски избори 2001, местни 2003, парламентарни 2005 , Nаtional Democratic Institute 2001 - 2005.

- "Застъпничество и лобизъм в процеса на укрепване на общественото влияние", Institute for Regional and International Studies 2000 - 2001

и др.