Български   3643 NGOs




NGO Profile

Personal and Human Communities Development

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Social
 
Mission
Насърчаване на развитието и равнопоставеността на отделни социални групи, в т.ч. безработните, социално-изолираните и маргинализирани ...
 
Organization Targets
· Утвърждаване върховенството на закона.

· Насърчаване на плурализма във всички сфери на обществения живот.

· Окуражаване на участието на гражданите при вземане на решения.

· Насърчаване на развитието и равнопоставеносста на жените, младежите, възрастните хора, социалноизолираните и маргинализирани общности и интегрирането им в гражданското общество, политическия и икономическия живот.

· Повишаване на информираността на гражданите ,тяхната правна,социална и гражданска култура и активност.

· Насърчаване участието на гражданите в изпълнението на проекти, подобряващи здравния и демографски статус на населението, жизнената среда, екологията, местната инфраструктурата и развитието на пазара на труда .

· Увеличаване професионализма и социалната реализация на конкретни целеви групи.

· Предотвратяване на конфликти и преодоляване на последиците от такива, включително мирно уреждане на групови конфликти и съвместяване на групови интереси.

· Устойчиво развитие на местно и регионално равнище чрез насърчаване на съществуващи и изграждане на нови партньорства с органите за местно самоуправление, органите на реда , държавните институции, бизнессредите, медиите и др. в полза на общността.

· Установяване на връзки и съвместна дейност със сродни организации в страната,на Балканския полуастров , в Европа и света.

· Развитие на изследователска ,информационна , образователна и консултантска дейност,свързана с целите и устава на сдружението .

Last Project

Year:
Алтернатива за пълноцене живот
 
Description:
Реализира се по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, финансиран чрез Агенцията за социално подпомагане. Предоставяне на услугата „социален асистент” в домашна среда на 30 възрастни и хора с увреждания.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

Проекта “Харта на потребителя”. Коалиция за граждански контрол и прозрачност на обществените услуги предоставяни на физически и юридически лица от Електроразпределение – район Плевен. Апробация на нова практика” беше реализиран в периода 2001-2002 година .Проектът беше финансиран от Фондация “Отворено общество” .

Застъпническа кампания за създаване на Съвет за сътрудничество между Местната власт и НПО в гр. Плевен.

септември 2001-март 2002 година, финансиран от “ИНСТИТУТ ЗА УСТОЙЧИВИ ОБЩНОСТИ” по програма “Демократична мрежа”, чрез Институт за регионални и международни изследвания – София.

програма “Каунтърпарт” -създаване на социални предприятия,разработен и одобрен бизнес план за социално предприятие, предоставящо посреднически услуги на пазара на труда, тази стопанска дейност на сдружението стартира през февруари 2006 г.

“Граждански мониторинг върху здравното обслужване на територията на гр.Плевен. Местен модел за гражданско участие и подкрепа при осъществяване на здравната реформа ” финансиран от Републиканския бюджет за 2005г.