Български   3642 NGOs




NGO Profile

Regionalen biznes tsentar Pleven

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Economic development
Education
Social
 
Mission
Регионален бизнес център Плевен е неправителствена организация, която работи за насърчаване на частния бизнес и съдейства за разкриване ...
 
Organization Targets
Цели: Сдужението има за цел да работи за развитие и утвърждаване на гражданското общество ,науката, техниката и технологиите и по конкретно: съдеиствие и подпомагане на икономическото развитие на Плевенския регион ,разработване на регонални стратегии за цялостно и секторно развитие, на икономиката и съдействие за тяхното реализиране; Разработване и реализиране, самостоятелно лили в партньорство с регионални и национални инфраструктурни проекти, демонстрационни проекти в сферата на селското стопанство, преработвателна промишленост и подкрепа на кредитния процес за микро, малки и средни предприятия в региона, мобилизиране и координиране дейностите на регонални, национални и международни институции по реализиране на проекти и инициативи за развитие, с цел постигане на съгласие и сътрудничество, предприемане и осъществяване на инициативи за популяризиране на региона и привличане на национални и международни инвестиции .

Last Project

Year:
“Заетост чрез подкрепа на бизнеса” – JOBS
 
Description:
“Заетост чрез подкрепа на бизнеса” – JOBS е проект на Министерството на труда и социалната политика, подкрепен от Програмата на ООН за развитие, който действа от октомври 2000 г. и ще продължи до края на 2009 г. Проектът е създал широка мрежа от 43 бизнес центъра, включително 10 бизнес инкубатора и 17 изнесени офиса в страната. Чрез своите специфични инструменти тази мрежа от неправителствени организации подпомага създаването и укрепването на микро и малки фирми и насърчава разкриването на трайни работни места в общини с висока безработица. Бизнес центровете работят и за обединяване на усилията на държавата, на общините, на местните банки, неправителствения сектор, частния бизнес, други институции и гражданското общество за ускоряване на местното икономическо развитие.