Български   3642 NGOs




NGO Profile

Regionalen tsentar za podpomagane na stopanskite predpriemachi

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
Economic development
Education
 
Mission
Да допринесем за устойчивото икономическо и социално развитие на регион Плевен, като насърчаваме и подпомагаме развитието на МСП и заетостта
 
Organization Targets
Да съдейства и подпомага икономическото и социално развитие на регион Плевен,да разработва регионални стратегии,да разработва и реализира регионални и национални проекти, да съдейства за привличане на чуждестранни инвестиции,да работи за насърчаване на заетостта и предприемачеството, да подпомага МСП в региона, да осъществява квалификационни мероприятия за МСП,безработни и НПО;да работи за опазване и възстановяване на околната среда и за устойчивото развитие на региона.

Last Project

Year:
Проект „Обучение в работна среда - процес на преход от училище към работа” No. 2015-1-DE02-KA202-002447
 
Description:
Успешното включване в пазара на труда след завършване на училищното обучение е предизвикателство за младите хора от цяла Европа, особено ако те са в неравностойно положение. Проблемът е видим не само в икономически по-слабите страни от Южна и Източна Европа, но също така е очевиден и в по-силно развитите страни. Бариерите, пред които са изправени младите хора в неравностойно положение като цяло са липсата на подходяща училищна или образователна степен на квалификация, често придружени от проблеми, свързани със семейството. Освен всичко това, наскоро имигриралите млади хора често боравят с недостатъчни езикови умения, които са от първостепенно значение за преминаване на програма за професионално обучение и за успешно намиране на работа.

Целта е да се проучат и разгледат различните ориентирани към обучение в работна среда подходи в отделните европейски страни и да се разбере "какво работи", като се разпространяват добри практики и подходи. Общата цел е да се намерят успешни начини и стратегии, пригодени за преодоляване на отдавна съществуващи учебни бариери, за да се създаде устойчив успех на учене и се осигури успешното интегриране на младите учащи се с обучителни затруднения на пазара на труда.За да се разреши този проблем, много страни в Европа въвеждат методи на "обучение в работна среда" (WBT) в училища и програми за професионално обучение, за да се създаде по-добра връзка между базирано на теория обучение и практическа подготовка. Ще се извърши Онлайн проучване, адресирано до всички заинтересовани страни, които се занимават с темата за обучение в работна среда: преподаватели, обучители и самите млади обучаеми.Изследването накрая води до Ръководство за добри практики, което илюстрира различните подходи на обучение в работна среда, документира резултатите от проучването и в детайли най-добри практики - с предоставяне на описания на нагледни примери.
Научете повече за проекта на www.workbasedtraining.eu

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

Проект CLOU - „Възможности за насърчаване на ученето- ориентиране и подкрепа” ноември 2014 – октомври 2016.Координатор: KoKoLeLe e.V.

Kommunikation und Kompetenz in Lehre und Lernen, Germany



Партньори: партньорски организации от Германия, България, Холандия, Естония, Ирландия, Швеция, Турция и два асоциирани партньори от Полша и Белгия.

Целева група: Институции, които подкрепят учащите в случай на "отпадане” от образованието, насърчават ги да започнат отново или им помагат да продължат напред.



Съдържание:



Примери за добри практики

Причини за "отпадането"

Методи за интервенция

Идеи за повишаване на привлекателността на ученето



В рамките на проекта е разработена интернет страница, отразяваща актуалните събития и дейности по проекта.