Български   3640 NGOs




NGO Profile

Regional Association of the Municipalities Trakia

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Economic development
Other
 
Organization Targets
представителство и защита на интересите на членовете си пред централната власт и нейните регионални структури пред български и чуждестранни обществени организации и други институции за развитие на гражданското общество чрез подкрепа и съдействие за силно и отговорно към гражданите местно управление; сътрудничество и посредничество между общините при разработването на общи стратегии и реализиране на програми за укрепване на местното самоуправление и гражданското общество, както и за устойчиво развитие на населените места в региона; повишаване знанията и уменията на общинските съветници и служители с оглед по-силно и насочено към гражданите местно самоуправление; изучаване и разпространение на българския и чужд опит в областта на местното самоуправление; разширяване и обогатяване на общественото разбиране за ролята на местното самоуправление както и участието на гражданите в него; сътрудничество със сродни организации от страната и чужбина;

Last Project

Year:
"От широка гражданска подкрепа към устойчиво развитие на региона"
 
Description:
Проектът е финансиран по Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Целите на проекта са подобряване на организационния и експертен капацитет на структурите на гражданското общество, подобряване на диалога между администрацията и неправителствените организации.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

РАО "Тракия" е реализирала проекти в различни сфери – гражданско участие, екология, формиране на общински политики, обучение на различни специалисти от местното самоуправление, финансирани от различни донори.

Най-значимият проект е “Повишаване на ефективността и авторитета на местните власти в регион Тракия", реализиран в периода октомври 2004 - декември 2006 г., финансиран от Американската агенция за международно развитие . Чрез него показахме на хората от нашите общини, че местната власт е много близо до тях, че услугите, които им предоставя, стават все по-многобройни и по-качествени, че имат възможност да участват в дискусии и спорове, за да определят сами приоритетите на общността, в която живеят. Това ги прави по-силни и по-отговорни.

Други значими проекти са обществените форуми в общините Болярово, Гурково, Чирпан и Твърдица, по програма “Форум” на Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество. Полезността от реализацията на тези проекти е безспорна - те насърчават участието на местните общности при вземането на решения и планирането на разходите, както и ангажирането на максимално широк местен и външен потенциал при формулирането на бъдещите приоритети на общините и възможностите за тяхното развитие през първите години на членство в Европейския съюз.