Български   3642 NGOs




NGO Profile

Parent`s Association "Future wihtout Drug"

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Social
 
Mission
Подпомагане на наркозависими и техните семейства с цел мотивиране, рехабилитация и реинтеграция на зависимите в обществото.
 
Organization Targets
ЦЕЛТА НА СДРУЖЕНИЕТО е подготовка и активизиране на обществото за всестранна защита на употребяващи наркотични вещества и зависимите от тях млади хора. За постигане на целта си Сдружението ще си служи със следните средства: подобряване на взаимодействието със структурите на гражданското общество, промяна на нагласите в него и създаване на допълнителни възможности за граждански контрол върху дейността на държавните органи, включително органите на сигурността; Предоставяне на хора в неравностойно положение условия, възможности и умения, осигуряващи им равен шанс с останалите.

Last Project

Year:
"Аз избрах борбата срещу дрогата, а ти?"
 
Description:
Симулативен процес в софийски градски съд с участие на ученици от 5-та гимназия - Варна, гимназия "Балканика", кмета на град София - Г-н Бойко Борисов, евро-депутата Душана Здравкова, депутатите - М.Капон, Е.Николова, М. Манолова; съдии и прокурори от софийски градски съд и окръжен съд - Варна. Проекта е по програма"ПРОКОПИЛ" финансиран от Министерство на външните работи на Франция

History

"Дневен център за рехабилитация и реинтеграция на наркозависими" - програма ФАР - Варна (10 месеца) 2002 - 2003 г.

"Продължение на програма за рехабилитация и реинтеграция на наркозависими" - програма ФАР (8 месеца) 2003 - 2004 г.

"Дългосрочна програма за рехабилитация(нарко-комуна) - с.Баново" (3 години) 2004 - 2007г.