Български   3642 NGOs




NGO Profile

Foundation for Local Government Reform

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Economic development
 
Mission
ФРМС е независим професионален ресурсен център, подкрепящ местната демокрация.

ФРМС предлага информация, консултации и подкрепа, фокусирани върху специфичните нужди на общините, провокира иновации в местното самоуправление, действа като посредник и изгражда широка мрежа от вътрешни и международни партньорства.
 
Organization Targets
Да гарантира ефективната роля на българските общини в местното развитие и в предоставянето на услуги на местните общности;

Да гарантира постигането от местните власти на ефективно и прозрачно сътрудничество в сферата на местното развитие, произтичащо от местна демокрация с гражданско участие;

Да гарантира ролята на местното развитие като основно средство за стимулиране на просперитет, кохезия и включване във всички български региони;

Да създава институционален, организационен и технически капацитет за постигане на ефективно местно развитие;

Да предоставя на местните общности възможности в най-голяма степен да допринасят и да се възползват от членството в ЕС;

Да стимулира прилагането на успешни практики в местното развитие и управление, сродни на прилаганите от останалите страни членки на Европейския съюз.

Last Project

Year:
ЕЕА Grants "Фонд за подкрепа на НПО" в рамките на ФМ на ЕИП
 
Description:
Фондът за подкрепа на неправителствени организации (НПО) в България е част от изпълнението на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2004 - 2009 г. (ФМ на ЕИП).
Оператор на Фонда за НПО в България по ФМ на ЕИП 2004 - 2009 г. е Фондация за реформа в местното самоуправление (ФРМС) в партньорство с Фондация „ЕкоОбщност”.
Посредством ФМ на ЕИП трите страни – членки на Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ) – Исландия, Лихтенщайн и Норвегия – предоставят на България финансова помощ в рамките на Фонда за НПО на обща стойност 1 858 000 евро.
Цел на Фонда за подкрепа на НПО в рамките на ФМ на ЕИП 2004-2009 г.: Да подпомогне гражданското общество в България чрез подкрепа на проекти в 3 приоритетни области:
1. Опазване на околната среда и подпомагане на устойчивото развитие - Индикативен бюджет - 743 200 евро
2. Предоставяне и развитие на социални услуги, като здравни грижи и грижи за децата - Индикативен бюджет - 650 300 евро
3. Развитие на гражданското общество и защита на човешките права - Индикативен бюджет - 464 500 евро

Financial Info

Annual turnover for the last year :
над 500 000

History

1.Помощ за организации подкрепящи местното самоуправление, чрез грантови схеми, насърчаващи партньорството между НПО и местната власт, подкрепа на общини за подобряване на административното обслужване на гражданите, подкрепа за регионални асоциации на общини и на общински служители (2001–2008).

2. Програма Партньорски инициативи за подкрепа на проекти на НПО в областта на местното самоуправление и насърчаването на гражданското участие в него чрез двата модула: “Ефективни партньорства” и “Подобряване на жизнената среда” (2002–2004).

3. Програма за сътрудничество и техническа помощ между български и американски общини, насочена към споделяне на опит и добри практики, експертна помощ в областта на подобряване на общинската техническата инфраструктура, твърди битови отпадъци и насърчаване на местното икономическо развитие (2004-2008).

4. Формулиране на местни политики за развитие, решаване на специфични местни проблеми, чрез методи на пряка демокрация, осигурена чрез форум процес с широко участие на местната общност. Управление на грантови схеми насочени към местни НПО и общини за решаване на конкретни проблеми (2005–2007).