Български   3647 NGOs




NGO Profile

Open Door Centre Association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Gender issues
 
Mission
Да изградим свят, в който семейството живее безопасно, спокойно и свободно
 
Organization Targets
Да работи за подкрепа и защита на човешките права на жените, чрез пълното прилагане на всички международни механизми по правата на човека, и създаването на един справедлев и демократичен свят, където мъжете и жените могат да участват равнопоставено във всички аспекти на социалния, политическия и икономическия живот.

Last Project

Year:
“АЗ СЪМ ВАШЕТО ДЕТЕ” – програма в общността за превенция на настаняването на деца в институци
 
Description:
Предложеният проект цели да се постигне намаляване на броя на децата, постъпващи в специализирани институции посредством предоставяне на алтернативни услуги в общността за деца и семейства. Основната цел ще бъде постигната чрез осъществяването на дейности за задоволяване на потребностите на децата в риск като уязвима група и техните семейства в общностите чрез мерки за подпомагане на структурната реформа на предлаганите услуги. Необходимо е изграждане на квалифициран и опитен професионален персонал, който ще предоставя услугите, и ефективен мониторинг и контрол на тези услуги въз основа на нововъведените стандарти. Дейностите по проекта ще обхващат едновременно услуги както за предотвратяване настаняването на деца в социални домове така и в подкрепа на деинституционализацията и реинтеграцията в семейна среда на вече настанените.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
100 000 - 200 000

History

От създаването си през 2000 г. Сдружение “Център отворена врата” Плевен има реализирани над 30 проекта. През последните две години организацията развива и управлява годишно между 3 и 5 проекта. През 2008-2009г. с реализирането на проект по Програма ФАР BG 2005/017-353.01.02-1.18 - Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи – Фаза 2, създаде Национална мрежа за предотвратяване насилието над деца и семейства в риск.

През последните шест години развива дългосрочна програма за самофинансиране на организацията, чрез социално предприятие за предоставяне временна заетост на жени, клиентки на центъра.