Български   3642 NGOs




NGO Profile

Traditions, Spirituality, Culture - Varna

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
 
Mission
Осигуряване област на действие, подкрепа, развитие и насърчаване на деца и младежи и други възрастови групи с изявени интереси във фолклорните танцови, певчески и инструментални изкуства. Осигуряване на благоприятна творческа среда за музикални педагози, хореографи и инструменталисти, които с помощта на изразните средства на фолклорното изкуство да създава и възпитава добродетели в младото поколение въз основа на българските духовни и народностни ценности и традиции.
 
Organization Targets
Съхраняване, развитие, разпространение и утвърждаване на българските духовни и народностни ценности и традиции, образованието и културата.

Last Project

Year:
"Магията на българския фолклор"
 
Description:
Проектът беше реализиран изцяло от деца и младежи на възраст от 9 до 25 годишна възраст под ръководстрвото на опитни хореографи и музиканти. Проектът включваше три цикъла на представяне на етнографските области на България. Те бяха свързани с подготовката на три образователни представления с музика и хора от по две етнографски области. Всяко представление показваше сходството и подчертаваше характерните различия, които правят областите неповторими. Всеки цикъл се състоеше от три модула: разучаване на музиката и хората от съответните фолклорни области; изготвяне на сценарии и режисура на представлението; представяне пред публика.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Фолклорна експедеция "Извори на българщината", Музикално-сценичен спектакъл "За Христовата вяра"