Български   3642 NGOs




NGO Profile

Sdruzhenie za razvitie na detsa Slanchitse

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
 
Mission
Да се даде равна възможност на децата за личностна и творческа реализация, както и за социална интеграция. Да се подкрепят децата при ...
 
Organization Targets
Създаване на условия за развитие на потенциала на децата в областта на образованието, културата и спорта; Осигуряване на възможности за физическо, интелектуално и личностно развитие; Подпомагане и подкрепяне на децата за откриване и развитие на таланта у тях; Създаване на условия за работа със специалист; Подпомагане на социалната интеграция и личностната реализация на децата; Защитата на човешките права; Опазване на околната среда и екологично възпитание; Подобряване на достъпа до образование и обучение чрез разнообразяване и разширяване на извънучебните дейности, на формите на ангажиране на свободното време на децата; Превенция на антисоциалното поведение; Подобряване качеството на обучение и възпитание Подпомагане дейността на ръководството на ЦДГ "Слънчице" №10, гр. Добрич за подобрение, обогатяване и усъвършенстване на материалната база и провеждане на учебен процес в съответствие със съвременните образователни изисквания; подпомагане на регионални и национални изяви на децата и учителите от ЦДГ "Слънчице" №10, гр. Добрич; други допустими по закон цели и средства за постигането им.

Last Project

Year:
"Чиста Земяза слънчево детство"
 
Description:
Проектът е класиран в конкурса по Национална кампания „Чиста околна среда” на тема: „Почистване на населените места и облагородяване на почистените площи”. Финансира се от ПУДООС и е на стойтност 2970 лева. Целта му е оптимизиране на взаимодействието „Детска градина – дете – природна среда” чрез подобряване на съществуващите материални фактори и на целенасочения педагогически процес В ЦДГ №10 “Слънчице” в Добрич. В рамките на проекта се почистват стари замърсявания в двора на ЦДГ №10, района около нея и междублоковите пространства в съседство. Извършва се озеленяване на почистената територия в двора на ЦДГ №10 и оборудването му с пейки и кошчета за отпадъци. Проектът цели възпитаване у децата от най- ранна възраст на грижовно отношение към природата, на любов и възхищение от красотата и чистотата.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

Име на проекта: "Малкият Оксфорд" по Програма на Община град Добрич за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност. Цел на проекта - ритаулизация на живота в ЦДГ №10 и създаване на условия за здравословен начин на живот. Приобщаване към европейските образователни традиции. С реализацията му се създадоха спортни традиции в детската градина с цел превенция на заболяванията и приобщаване към здравословен начин на живот. Закупени са спортни съоръжения и проведени спортни дни. Поставено бе началото на ритуализация на живота в детската градина – академични облекла за випускниците, създаване и запис на химн, изработване на знаме и сайт на ЦДГ “Слънчице”. Общ бюджет на проекта: 3 674 лева



Публично-частно партньорство "Нови съоръжения за игра в ЦДГ №10 "Слънчице" - по Програма на Община град Добрич за реализиране на благоустройствени мероприятия на територията на обекти публична общинска собственост с участието на местното население. По проекта бяха закупени три комбинирани съоръжение за игра в двора на ЦДГ №10 "Слънчице", които са сертифицирани от МЗ като безопасни за детска площадка, и беседка за изнесено занимание на децата сред природата. Обща стойност - 10 000 лева.



Издаване на поетичен сборник "Слънчице" - посветен на 120 години от рождениетона Дора Габе и 40 години ЦДГ №10 "Слънчице" в Добрич. Цветна детска книжка, която включва 33 стихотворения на добруджански автори, творили за деца, илюстрирани от деца от детски градини в Добричка област. Финансирана от "Албена" АД, "Албена инвест холдинг" АД и "Добруджански хляб" АД



"Приказка за чергата - ателие за тъкачество на баба, мама и внуче", финансиран от Национален фонд "Култура". Целта на проекта бе проучване и продължаване на уникалните традиции на тъкачеството в Добруджа. Съхраняване на живото културно наследство и предаването му на следващите поколения като се направи занаятът тъкачество достъпен и разбираем за младото поколение чрез изработване на детски станчета на калъфчета за мобилни телефони. Общ бюджет на проекта: 3494 лв.



Клуб "Приятели на цар Светофар" - като партньор. Проектът бе по програма на Община град Добрич за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност. Целта му бе намаляване на пътно-транспортните произшествия и опазване живота на децата на пътя. Възпитаване в безопасност на движението по пътищата По проекта в ЦДГ №10 "Слънчице" бе оборудвана площадка по безопасност на движението. Общ бюджет на проекта: 3250 лв.



Клуб "Приятели на книгата" по Програма на Община град Добрич за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност. Цел на проекта - приобщаване на децата от най-ранна детска възраст към книгата и четенето и утвърждаването му като предпоставка за устойчиво човешко развитие. По проекта се изгражда и оборудва на Приказна стая с библиотека като място за срещи на децата с книгата и изкуството. Проектът е пилотен, тъй като у нас няма изградена библиотека към детска градина. Общ бюджет на проекта: 4050 лв.