Български   3642 NGOs




NGO Profile

WAD foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Youth issues, policies and research
Gender issues
 
Mission
Мисията на ЖАР е да изгради стратегически алианс от организации и личности, които да работят за постигане на равни възможности на мъжете и жените във всички сфери на живота.

Фондация ЖАР е водещ информационен, консултативен и учебен център и застъпник за равнопоставеност и партньорство между половете, съгласно международните стандарти и при активно участие в международния консултативен процес. С дейността си ЖАР допринася за устойчивото развитие на обществото.

Last Project

Year:
„Младите хора – създатели на политики за развитие на общността чрез култура и творчество
 
Description:
„Младите хора – създатели на политики за развитие на общността чрез култура и творчество“ е новият проект на фондация ЖАР, съфинансиран по Програма “МЛАДЕЖТА В ДЕЙСТВИЕ”.
Проектът цели да допринесе към подобряването на средата – както по отношение на политики, така и на практически условия - за повишаване на знанията и ключовите умения за заетост в сферата на културните и творчески индустрии на българските младежи. Целите ще бъдат постигнати чрез провеждане на проучвания и интервюта с отговорните за създаване и осъществяване на тези политики по места, работни срещи с представители на професионални организации, посещения в културни институции, дискусии с представители на местните и национални власти, и формулиране на предложения за дългосрочни ангажименти към отговорните за изработване на политики за младежка заетост.
Дейностите по проекта, с фокус върху отдалечени от столицата градове и общности от млади хора, които имат по-ограничени възможности за достъп до културни институции и събития, ще предоставят инициативи за усъвършенстване и по-добро използване на уменията им за индивидуално кариерно развитие; за свързване на световете на образование, обучение и работа; за развиване на правилната комбинация от умения на личностно ниво; и по-добро предвиждане на бъдещите потребности от умения от работодатели, местни и национални власти, кариерни консултанти.