Български   3642 NGOs




NGO Profile

International Festival Programme for Children's Creations 'Friends of Bulgaria'

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
Children
 
Mission
Да популяризира и разпространява българската култура, традиции и творчество. Представяне и развитие на таланта на децата и младежите. Създаване и укрепване на международни контакти чрез детското и младежка творчество.
 
Organization Targets
Осигуряване на възможност за изява и развитие на таланта на децата и младите хора чрез организиране на фестивали, конкурси, майсторски класове, творчески лагери и др. Подпомагане на дейността на работещите с деца и младежи в извънкласни и извънучилищни форми чрез организиране и провеждане на семинари, конкурси, популяризиране на добри практики.

Last Project

Year:
Асамблея на детското и младежко творчество
 
Description:
Организира се от МФПДТ "Приятели на България", съвместно със Синдиката на българските учители и Курортен комплекс Албена. Има за цели: поощряване на детското и младежко творчество, обмяна на опит между творческите колективи, насърчаване на труда на работещите с деца и младежи в направление изкуства. В рамките на асамблеята ще се проведе семинар с участници в ІІІ Конкурс за педагози "Учител, ученик, родител - заедно". Асамблеята ще се проведе в Курортен комплекс Албена при участие на състави и индивидуални изпълнители от училища, извънучилищни педагогически учреждения, читалища, школи. Наред с концертните изяви се осигуряват условия за качествен и сигурен летен отдих на българското черноморие.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

МФПДТ "Приятели на България" ежегодно провежда: Международен фестивал на детското творчество "Приятели на България" (през 2010 г. - ХІ издание); Международен хоров фестивал "Маестро Захари Медникаров" (2010 - VІІ); Международен фестивал на инструменталната музика (2010 - ІІІ); Конкурс за педагози, работещи с деца в сферата на извънкласната и извънучилищна дейност (2010 - ІІІ); Международен конкурс за написване на творба за детски хор (2009 - ІІІ). Партньори на "Приятели на България" са Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", Синдиката на българските учители, Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на културата, Съюза на българските композитори, Български хоров съюз.