Български   3643 NGOs




NGO Profile

Social and Environmental Responsibility Centre

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
Economic development
Environment
 
Organization Targets
Да подпомага и подкрепя устойчивото социално-икономическо и културно развитие посредством ефективно и ефикасно управление на природните и човешки ресурси и опазване на околната среда в местен, национален и международен мащаб.

Last Project

Year:
Устойчиво развитие на предприятията в България
 
Description:
Обучение на 40 експерти в областта на Корпоративната социална отговорност и чисто производство. Оценка на 25 хотела и изготвяне на препоръки за подобряване на показателите по чисто производство и подобряване на работната среда в хотела.

History

Управление на туристическите дестинации

ЦСЕО съвместно с Държавната агенция по туризъм организираха 9 семинара - дискусии в различни градове на страната за „Ролята на организациите за управление на туристическите дестинации и изграждането на система от туристически дестинации в България”.



На тези семинари беше разгледан опитът на Швейцария в развитието на регионалния туризъм, представен от Урс Вангензайл от Института за туризъм ITW, както и идеята на ДАТ за районирането.



Целта на дискусията беше да се чуе и отчете мнението в различните региони на България относно туриситическото райониране и да се види какви са възможните ходове за въвеждането му в България.



В дискусията се включиха общини, туристически центрове, туристически фирми, бизнес центрове, хотелски представители, представители на администрацията на различни културни забележителности и други.