Български   3642 NGOs




NGO Profile

Bulgarian Heritage Trails Assosiation

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
 
Mission
СНЦ „Български културни следи” извършва дейности, които целят опознаване, изследване, съхранение, консервация и реставрация, популяризиране и интерпретиране на културното наследство, събира и разпространява информация за опазването, съживяването и популяризирането на културното наследство, реализира международни програми и проекти за осигуряване на финансови ресурси за опазването, използването и социализацията на културното наследство, управлява осигурените средства за реализацията на конкретните проекти. Разработва и осъществява национални и международни проекти за промоциониране и използването на културното наследство като ресурс както за опазване, така и за устойчиво развитие на обществото.

Last Project

Year:
Проект за инсталиране на културно-исторически маршрути в гр Пловдив
 
Description:
През 2008/2009 г. екипа на СНЦ „Български културни следи” реализира съвместно с Община Пловдив проект за инсталиране на културно-исторически маршрути в гр Пловдив. СНЦ „Български културни следи” дари на община Пловдив проект на стойност $20 000, включващ концепция за изграждане на маршрутите, дизайн на маркировка и информационни табла, дизайн и отпечатване на иформационни брошури и карти, а Община Пловдив изпълни проекта, включващ маркиране на трасета на маршрутите, информационни табели и маркери за обектите включени в маршрутите.
Целта на инсталирането на „Културно-исторически маршрути – Пловдив” е да повиши публичния интерес към богатото културно-историческо наследство на Пловдив, както и да предложи един нов систематизиран подход към представянето на неговите забележителности. Надяваме се, че повишаването на публичния интерес към културното наследство ще увеличи подкрепата за дейностите по неговото опазване и съхранение.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

Членовете на СНЦ „Български културни следи” Елена Кантарева-Дечева – художник-реставратор, Синтия Лук – реставратор и Мина Боспачиева – археолог работят по съвместни проекти свързани с консервацията и реставрацията на антични мозайки от гр. Пловдив от 2000 г. Най-успешният им съвместен проект беше спечелването на Грант от посланническия фонд за опазване на световното културно наследство на Държавния департамент на САЩ през 2003 г., с чиято финансова подкрепа беше реставрирана и експонирана подовата мозайка в подлез „Археологически” гр Пловдив.