Български   3642 NGOs




NGO Profile

Equal rights world NGO

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
International and European issues, policies and research
Gender issues
 
Mission
Ние работим за силно гражданско общество чрез насърчаване на равните права на гражданите - с акцент върху малцинствените групи и жените - за насърчаване на социалната интеграция, мултикултурния обмен, равнопоставеното участие и общественото включване при вземането на решения.
 
Organization Targets
Организацията работи за равни възможности и достъп до образование на хора с нисък социален статус и с различен етнически произход, подкрепа за развиването на демократичните традиции и защита на човешките права, включително насърчаване участието на жените в обществения живот, дейности в областта на културното и междукултурното общуване, работа в партньорство с местните администрации и други НПО.

Last Project

Year:
Повишен капацитет на човешките ресурси - повече възможности
 
Description:
Проектът се осъществи по ОПАК като целта беше чрез поредица от обучения и дейности да се обучат 40 души, от тях 20 жени в нови умения, които да им позволят да постигнат устойчивост на НПО, да могат да партнират активно и компетентно с администрацията и други НПО от България и ЕС, да бъде формирана регионална мрежа от НПО с активна гражданска позиция.
Проведени са пет обучителни семинара, разработена е уеб-страница, подготвени обучителни и информационниматериали,осъществени са контакти с НПО от страни от ЕС - Чехия, Германия, Холандия.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

Изграждане и оборудване на Център за обучение и социална интеграция на безработни младежи. Създаване на нови възможности за намиране на работа и професионално развитие.Продължителност напроекта- една година/ 2004- 2005г./,стойност на проекта -97 398 лв.