Български   3642 NGOs




NGO Profile

Asociation of Sociology Students in Sofia University

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
 
Mission
АСССУ провежда информационно осигуряване, анализи и прогнози; изготвяне на стратегии, краткосорочни и дългосрочни програми; осъществяване на комуникационни и образователни програми; създаване и въвеждане на единна система за информационно обслужване; доброволно арбитриране; организиране на семинари, конгреси, конференции и групи по интереси; участие в регионални и международни проекти; провеждане и/или възлагане на статически изследвания; провеждане и/или възлагане на социологически проучвания.
 
Organization Targets
Сдружението има за цел осъществяване на сътрудничество между

студенти от различни хуманитарни специалности от Софийски университет "Свети

Климент Охридски" и други български и чуждестранни висши учебни заведения в

областта на социологията.

Last Project

Year:
България на Национален модел на Организацията на Обединените нации 2010-2012
 
Description:
Най-големият проект на АСССУ, чрез който в продължение на три години (2010-2012г.) три екипа от 10 студенти от различни хуманитарни специалности в Софийски университет "Св. Климент Охридски" участват в една от най-мащабните и престижни студентски конференции на дейността на ООН - Национален модел на Организацията на Обединените нации в Ню Йорк.
След завръщането си от конференцията екипа, представил АСССУ и Софийския университет организира три студентски семинара симулации на дейността на международни организации с цел предаване на натрупания опит по време на конференцията.
Семинарите се провеждат в Софийски университет "Св. Климент Охридски", Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Нов български университет (НБУ).

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000