Български   3642 NGOs




NGO Profile

Foundation for Urban Projects and Research

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Arts and culture
International and European issues, policies and research
 
Mission
ФГПИ си поставя за цел да подпомага превръщането на градовете и другите населени места в по-добри места за живеене чрез проекти, които имат ключов културен компонент. ФГПИ вярва, че културата е важен фактор за личностно, общностно, местно, градско и регионално развитие.
 
Organization Targets
Да насърчава развитието на гражданското общество и активното гражданско участие в България и Европа; Да утвърждава ролята на изкуствата и културата като фактор за личностно, общностно, местно, градско и регионално развитие; Да подпомага превръщането на градовете и другите населени места в по-добри места за живеене.

Last Project

Year:
Анализ на културните, социалните и икономически ефекти от публичните инвестиции в културни дейности и проекти на територията на Столична община
 
Description:
Съгласно формуляра за кандидатстване общата цел на проекта е „Засилване на взаимодействието между структурите на гражданското общество и органите на местната власт по отношение на анализа и оценката на ефектите от публичните разходи за култура.”
Съответно, специфичната цел на проекта е „Разработването и тестването, в тясно сътрудничество с Дирекция „Култура”, на методология за оценка на ефектите от работата на Столичната програма „Култура” и работата на 11-те общински културни института.”

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

Фондацията за градски проекти и изследвания е основана през февруари 2009 г., но основният екип работи заедно по проекти от 2001 година.



По тази причина, от самото си създаване фондацията ефективно използва акумулираните опит, знания и контакти на членовете на екипа. Като пример, от март 2009 г- досега (за по-малко от 5 месеца) фондацията има спечелено финансиране по 4 проекта и целево финансиране от 4 други източника, включително Столична община, Министерство на културата, Фондация „Институт Отворено Общество”, Фондация „Робърт Бош” (Германия), Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа и други.



Друг пример е организираната през април 2009 г. международна конференция със 120 участника от 10 европейски държави, включително представители на Европейската комисия, Комитета на регионите, българското правителство, кметове, академични експерти, граждански организации.