Български   3640 NGOs




NGO Profile

Population Aid and Environmental Protection from Natural and Industrial Disasters Assosiaton ”St. Ivan Rilsky”

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
Environment
Other
 
Mission
Защита на населението и околната среда при бедствия и аварии
 
Organization Targets
1. Да обединява усилията на всички граждани, юридически и физически лица и организации в подкрепа на мисията на Асоциацията и да бъде надеждна опора на държавните и общински институции в кризисни ситуации на републиканско и местно ниво.

2. Да провежда превантивни мероприятия и дейности в подкрепа на усилията на държавните и общински органи за защита на населението и околната среда от природни бедствия и аварии.

3. Да провежда мероприятия и дейности, насочени към подпомагане на граждани и членовете на техните семейства, пострадали вследствие на природни бедствия и аварии. чрез изпълнението на мерки, дейности и задачи с материална, техническа, експертна и консултантска помощ, и такива за предотвратяване, намаляване и ликвидиране на последствията.

4. Да провежда мероприятия и дейности, насочени към подпомагане граждани и членовете на техните семейства, пострадали вследствие на природни бедствия и аварии извън границите на Р.България.

5. Да провежда дейности за ограничаване на последствията върху околната среда и нейното възстановяване при възникване на природни бедствия и аварии на национално и местно ниво.

6. Да организира и изпълнява образователни и социални програми в интерес на граждани и членовете на техните семейства, пострадали вследствие на природни бедствия и аварии.

7. Да работи за патриотичното възпитание и духовното израстване на своите членове и провежда мероприятия за популяризиране на мисията и осигуряване на обществена подкрепа на Асоциацията в Р България.

8. Да оказва подкрепа и помощ извън територията на страната на граждани на други държави, по договорености по които Р България и Асоциацията са страни по договора.

9. Да оказва експертна, консултантска и рекламна помощ и подкрепа на

Last Project

Year:
Превенцията необходимо словиу за устойчива околна среда
 
Description:
Провеждане на открит форум по посочената тема с участието на институции, общини, фирми , сдружения и организеции

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Нашия принос за чиста и красива България; Сигурност за всички; Енергийна сигурност, алтернативни и възобновяеми източници на енергия; Устойчивост и живучест на инфраструктурата