Български   3640 NGOs




NGO Profile

Dechitsa

Dechitsa

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Social
 
Mission
Адаптация и социална интеграция на децата в неравностойно положение
 
Organization Targets
Да подпомага възпитанието , образованието и социализацията на деца, лишени от родителска грижи и деца в неравностойно положение , чрез осигуряване на квалифицирана подкрепа от специалисти в различни области, както и с помощта на доброволци;

Да подпомага социалната интеграция, творческата и личностна реализация на деца, лишени от родителски грижи и деца в неравностойно положение;

Да съдейства за навременната професионална ориентация при деца, лишени от родителски грижи и деца в неравностойно положение чрез предоставяне на информация за различни професии и участия в обучителни мероприятия за придобиване на знания и умения в избраната област;

Да оказва подкрепа при възпитаването в областта на двигателна култура, изграждане на взаимовръзка между физическото развитие и цялостното здраве при деца, лишени от родителски грижи и деца в неравностойно положение;

Да организира и провежда образователни занимания за деца и да популяризира на четенето като средство за тяхното интелектуално и социално развитие;

Насърчаване на доброволчеството и активна работа с доброволци;

Да подпомага създаването на активни и прозрачни партньорства, работни контакти и мрежи от нестопански организации, работещи в сферата на социалната закрила.

Last Project

Year:
Искам да съм здрав!
 
Description:
Проектът на фондация “Дечица” е насочен към деца от центрове за настаняване от семеен тип в София, доброволци на фондацията, приятели и деца от общността.
Целта е чрез вдъхновяващ пример добрите практики в областта на здравето, движението и културата като цяло да стигнат до повече хора и да се превърнат в начин на живот.

Проектът е разделен в три теми:
Здравословно хранене
Книги и защо човек трябва да чете и да е информиран
Движение и спорт

Избрахме тези основни теми, защото, според нас, за да е щастлив един човек, той трябва да е здрав, да се движи много и да може да взима самостоятелни решения, базирани на натрупани знания.

Каним различни интересни и разпознаваеми хора, които да споделят своя опит с децата в някоя от основните ни теми.

Всее добре дошъл да се включи в проекта като участник или лектор, за да могат добрите примери да стигнат до повече хора.

History

Преди повече от осем години ние стартирахме нашата работа чрез доброволчески инициативи в домове за деца, лишени от родителски грижи.

Постепенно намерихме нашия начин да бъдем полезни на децата- чрез специалисти, които да работят с тях в различни насоки (музика, чужди езици, танци и т.н.), както и чрез активно общуване с един значим за тях възрастен- т.н. ментор.

Ставайки близки помежду си, деца и доброволци научават много един за друг, помагат си взаимно, споделят помежду си, подкрепят се и се обичат :)

В най-общ план ние правим това, което един родител прави със своите деца- учи, пътешества, играе и насърчава.