Български   3640 NGOs




NGO Profile

Focus - European Center for Development

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
Youth issues, policies and research
Education
 
Mission
Сдружение „Фокус – Европейски център за развитие” – град Пазарджик е създадено с нестопанска цел и е регистрирано с решение № 5/06.01.2010г. на Пазарджишкия окръжен съд. В организацията членуват специалисти и общественици, обединени около идеите за защита правото на човека да живее в благоприятна околна среда, идеите за активно младежко участие в обществения живот и утвърждаване на принципите на гражданското общество и демокрацията. Организацията работи на територията на Област Пазарджик и се ръководи от управителен съвет.
 
Organization Targets
Подкрепа на активно младежко участие в обществения живот и утвърждаване на принципите на гражданското общество и демокрацията.

Last Project

Year:
Свят пълен с мечти
 
Description:
Проектът е финансиран по Програма «Младежта в действиe» Дейност 2 - Европейска доброволческа служба.

History

Център за работа с доброволци - град Пазарджик е друг проект на Сдружение "Фокус - Европейски център за развитие". Проектът е финансиран по Програма “Общностно Развитие И Гражданско Участие” Фонд “Хората Решават” – Фондация „Работилница за граждански инициативи”. Проекта е насочен към създаване на център за работа с доброволци, чиято основна цел е информираное сред местната общественост относно същността на доброволчеството и доброволния труд.

Пречупване на стереотипи свързани с „доброволността”. Създаване на механизъм за посредничество между организации приемащи доброволци и желаещи да полагат доброволен труд от различни групи; активизиране на организации и институции за работа с доброволци, стимулиране на представителите на местната общност да полагат доброволен труд.





ПРОЕКТ "АЗ СЪМ С ТЕБ, БЪДИ ДО МЕН!"



Проектът е финансиран по Програма «Младежта в действиe» Дейност 2 Европейска доброволческа служба от НЦЕМПИ. Проекта „ Аз съм с теб, Бъди до мен!” е свързан с посрещането на 1 доброволец от Армения в Сдружение „Фокус – Европейски център за развитие” на територията на град Пазарджик,България.



Сдружение " Фокус - Европейски център за развитие" подпомага активно основните дейности на обслужващото звено - Дневен център за младежи с увреждания в град Пазарджик. Сдружението насърчава и подкрепя социалното, емоционалното, образователното и културно развитие на хората с увреждания, чрез реализирането на различни дейности съобразени с потребностите и възможностите на младежите с увреждания – клиенти на дневния център. Сдружението осъществява консултативна, образователно – възпитателна, рехабилитационна и координираща функция, като доброволна дейност в Дневния център за хора с увреждания над 18 години. Проекта „Аз съм с теб, Бъди до мен!” е свързан с посрещне на доброволец, който да участват активно в подкрепата, която оказва сдружението чрез изпълнение на дейности по график. Дейностите са съобразени с потребностите и възможностите на младежите - потребители на дневния център. Доброволеца ще бъде пряко включен в дейността на Сдружение „Фокус – Европейски център за развитие” – подкрепа и взаимопомощ на Дневен център за хора с увреждания над 18 години. Целта е чрез пряко и косвено участие в живота и работата на посрещащата организация Сдружение „Фокус – Европейски център за развитие”, доброволеца осъществявайки дейностите заложени по проект да придобие нови знания и умения, компетенции /неформално образование/. Личния пример, работата в екип, комуникацията на нов език, опознаването на нови обичаи и традиции ще обогатят доброволеца и членовете на организацията.