Български   3642 NGOs




NGO Profile

FORTIS

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
Education
Social
 
Mission
Мисията на "ФОРТИС" е устойчиво развитие и утвърждаване на гражданското общество в България, транслирайки успешни европейски модели и практики за обучение и образование, обмен на информация и опит за всички социални групи с дългосрочни устойчиви резултати.
 
Organization Targets
С дейността си сдружението цели да създаде устойчива среда за социална интеграция и личностна реализация. Социалното възпитание и налагането на модели за устойчиво развитие е практическият инструмент, с който сдружението реализира политиката си. Идентифицирайки обществените потребности и индивидуални нужди сдружението насърчава постигането на следните приоритетни цели: реформиране на социалната политика в посока промяна на обществените нагласи и нетолерантност, възпитавайки европейска култура и ценности; развиване и предоставяне на социални услуги в общността; модернизиране на българското образование и трансфер на постижения с цел популяризиране на пилотни модели и усъвършенстване на съществуващия инструментариум; повишаване ефективността и прозрачността на социалната и образователна сфера и сътрудничество на европейско ниво; подпомагане развитието на институционален и местен капацитет; привличане на експертен потенциал за разработка и прилагане на успешни практики и генериране на устойчиви резултати.

Last Project

Year:
Подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности - " ЕЛЕКТРОНЕН УЧЕБНИК ПО ИСТОРИЯ - ВИРТУАЛЕН СВЯТ ЗА ДЕЦАТА СЪС СОП "
 
Description:
Проектът цели адаптиране към високотехнологичните изисквания на ЕС чрез внедряване на интерактивни подходи за обучение на ученици със специални образователни потребности. Чрез развитие на педагодическия потенциал и разработване на иновативна методика за преподаване и оценка се създават условия за интегриране на децата със СОП в общообразователните училища, стимулирайки индивидуалната им нагласа за самоподготовка и самоусъвършенстване. Проектът допринася за подобряване на училищната среда чрез разработване на адаптирана програма за интегрирано обучение на ученици със специални образователни потребности. Предоставяйки им интересна и лесна за възприемане формулировка на учебното съдържание, обогатяваме образователния формат със състезателни, креативни и методически потвърдени в практиката средства. Усъвършенстването на традиционно използвания инструментариум, повишената педагодическа пригодност и разгръщане на творческия потенциал при предаване на познания целят модернизиране на българското образование и достигане на европейските изисквания.

History

Приоритет в текущата дейност на НПО „ФОРТИС” е разработване на иновативни методи за реформиране на образователната и социалната сфера, популяризиране на добрите практики и оптимизиране на съществуващия инструментариум. В подкрепа на тази цел създадохме Електронен учебник по история и цивилизация за 11 клас за преподаване, оценка и самоподготовка - алтернатива на съществуващите практики за поднасяне на учебния материал в общоообразователните училища.