Български   3642 NGOs




NGO Profile

Association "Hope for us-2008"

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
Environment
 
Mission
Мисията на сдружение "Надежда за нас-2008" е да популяризира зеления и здравословен начин на живот сред младите хора, да осигури подходяща среда и качествено неформално обучение в природата, основано на метода "учене чрез преживяване", което ще доведе до решения на екологични и социални проблеми и ще бъде от полза за индивида, околната среда и обществото като цяло.



Екипът на Надежда за нас-2008 е обединен от идеята за иницииране и реализиване на дейности, които подпомагат децата и лицата в неравностойно социално положение в тяхното професионално, психо-социално, културно и здравно развитие.



Неправителствената организация разработва и реализира проекти и програми за социална интеграция и личностна реализация на лица от всички възрасти и етноси в Р. България.



Организацията реализира и работи по проекти върху Социално предпримачество в сферата натурална органична

козметика. https://www.qqnatural.com/

 
Organization Targets
1. Преодоляване на психо-емоционални, образователни и културни дефицити на деца и младежи чрез методите на неформалното и алтернативно образование;

2.Подобряване на здравословното състояние и повишаване на постиженията на деца и младежи чрез проекти в областта на екологията, културата, здравословния начин на живот и социалното предприемачество;

3. Създаване на еко-център за неформални обучения сред природата;

4. Разработване и реализация на програми за социална интеграция и личностна реализация на лица от всички възрасти и етноси;

5. Изработване и реализиране на програми за работа с деца и младежи в областта на екологията, културата, образованието и здравословният начин на живот.

6.Изработване и реализиране на програми за превенция на негативните обществени явления и съдейства за преодоляване на влиянието на тези явления върху личността.

6.Разработване на програми, осъществяване и подпомагане на проекти в сферата на инфраструктурното развитие и екологични проблеми в общините.

7.Поддържане на контакти с други организации в страната и чужбина, които имат предмет на дейност и цели, съвпадащи с тези на Сдружението;

8. Проучване и популяризиране на опита и практика на Р България и други страни по отношение участието на гражданите в местното самоуправление , защита правата на човека, интеграцията на хората в неравностойно социално положение , равнопоставеност на гражданите независимост от пол , възраст и етническа принадлежност и развитие на общностите.

Last Project

Year:
"Образователните еко-ообщности-вдъхновение за еко-активисти"
 
Description:
През септември 2021 г. сдружение „Надежда за нас-2008“ започна реализацията на проекта „Еко-образователните общности - вдъхновение за еко-активисти“ в партньорство със сдружение „Тринога“, фондация УРА ГОРА и сдружение „Дами канят“
Проектът ACF/796 се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 85 650 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Основната цел на проекта е създаване и прилагане на иновативен устойчив модел за обучение на еко активисти в реално функциониращи образователни еко общности.
Той адресира няколко дефицита, свързани с организирането на екологично ориентирани дейности в България: Първо, липсата на естествена обучителна среда и утвърдена технология за разпространяване на практически знания и умения за опазване и възстановяване на околната среда в България. Проектът отговаря на реално проявена потребност на много младежи да се учат да бъдат активни граждани чрез реални действия в природна среда. Пандемията Ковид 19 засили тази нагласа. Години наред участващите в проекта еко-групи постепенно се превърнаха в самоиздържащи се еко-общности, обучаващи доброволци, но това все още става по един стихиен начин. Второ, екозащитническите дейности винаги се организират като краткотрайни акции, не обхващащи природните процеси в тяхната цялостност. Живеейки сред природата и грижейки се за определени ареали от нея, прилагайки рекреативно и консервативно земеделие, партниращите в проекта еко-общности показват как грижата за природата трябва да се превърне в системни, устойчиви дейности, за да може реално да противодейства на климатичните промени. Трето, еко-активистките групи и общности все още не взаимодействат достатъчно помежду си и с местните общности и власти и не участват активно в разработването и прилагането на еко и образователни политики в България. Новите вълни еко-активисти имат нужда да научат как практически да правят това .
В краткосрочен план проектът ще обучи 100 млади активисти в 4 образователни еко-общности, ще популяризира дейността им и ще подпомогне взаимодействието им с местните общности и власти. В дългосрочен план ще бъде създадена нова устойчива образователна среда,предлагаща модел за ефективно и устойчиво обучение за млади хора, желаещи да развиват природозащитнически дейности.
Официален сайт на Фонд Активни граждани: www.activecitizensfund.bg

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

2022-2023 Програма Еразъм + КД2- TransGreen Inspiration

2021-2022 ФМ на ЕИП (2015 – 2021) Фонд Активни граждани- "Образователни еко-общности-вдъхновение за еко-активисти"

2018- 2020 ЕСФ чрез МТСП- Социално предприятие за био-козметика

2016-2017 Фице България и Холандска Фондация „Старият бук“: Подкрепа за създаване на социално предприятие

2014 НПО За земята- Почистване на горичката в ромската махала факултета и засаждане на дръвчета с ромските деца

2013-2014 ФМ на ЕИП 2009-2014 г.- „Прилагане на Програма за преодоляване на психо-емоционални и социални дефицити сред децата на възраст между 7 и 12 години от домовете за деца лишени от родителска грижа ”

2012 Фонд Социално подпомагане към МТСП и VM WARE Foundation- Две компютърни лагер - школи „Приятели”

2011 VM WARE Foundation- Една компютърна лагер – школа с деца на възраст 14-17

2010-2011 Тръст за гражданско общество за централна и Източна европа и Фондация "Институт Отворено общество"- София- Разработване на Програма за преодоляване на психо-емоционални и социални дефицити сред децата на възраст между 7 и 12 години от домовете за деца лишени от родителска грижа