Български   3646 NGOs




NGO Profile

Bulgarian Photovoltaic Association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Branch organizations
Legislation, advocacy, public policies
Environment
 
Mission
Българска Фотоволтаична Асоциация (БФА) е сдружение с нестопанска цел, целящо успешното развитие в България на бизнеса с производство на възобновяема електроенергия от слънцето.
 
Organization Targets
Основни цели на сдружението са:

а) да се обединят усилията на членовете, техните знания и опит в областта на изграждането на енергопроизводствени мощности от възобновяеми енергийни източници, в това число фотоволаични централи за производство на електрическа енергия;

б) представителство и защита на общите интереси на членовете пред държавни и общински институции, както и пред енергоразпределителните дружества;

в) подпомагане дейността на инвеститорите в производството на екологична енергия от възобновяеми енергоизточници и развитие на инвестиционните процеси в сферата на изграждането и експлоатацията на фотоволтаични електроцентрали;

г) изграждането на местни, регионални и транснационални партньорства за развитие;

д) подобряване на бизнес климата в областта на добива на екологично чиста електроенергия от възобновяеми енергоизточници и популяризиране на този тип дейност.

е) опазване на околната среда и съдействие за възстановяване и развитие на инфраструктурата.

Last Project

Year:
PV LEGAL
 
Description:
В проекта PV LEGAL участват следните 12 държави: България, Германия, Франция, Гърция, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Словения, Испания, Чехия и Великобритания.

Цели на проекта:
- Преодоляване на правно-административните бариери по време на процесите на планиране и монтаж (включително свързване с електропреносната мрежа) на фотоволтаични системи.
- Подобряване на рамковите условия за фотоволтаични системи в Европа и предоставяне на възможности за по-ефективно развитие на пазара в различните държави от ЕС.