Български   3640 NGOs




NGO Profile

Sdrujenie s nestopanska cel "Uchilishno nastoiatelstvo pri OU "Stefan Karadja"

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
 
Mission
Създаване на общество на родители, преподаватели, общественици и ученици, които са привърженици на идеята за високотехнологично образование на европейско и световно равнище.
 
Organization Targets
1. Обединяване усилията на учители, родители, общественици, държавни и общински органи, както и на

други организации за подпомагане развитието на учебното и възпитателното дело в ОУ ”Стефан Караджа" град Добрич;

2. Допълнително финансово и материално обезпечаване на учебния процес;

3. Да работи за приобщаване на младите хора към ценностите на гражданското общество;

4. Да подпомага и насърчава инициативи в областта на образованието, интеграцията на различните социални и етнически групи в обществото, закрилата на децата;

5. Съдействие при организиране свободното време на учениците;

6. Стимулиране и подпомагане на ученици с изявени дарби, специфични умения, както и на деца със специални образователни потребности.

Last Project

Year:
"Къшей дъхав хляб от Добруджа", проекта се финансира от Фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма „Живо наследство 2010”
 
Description:
Историята на цивилизацията – това е история на хляба. В житницата на България - плодородната и слънчева Добруджа хлебопроизводството има богата и стара история. Инициативният и предприемчив добруджанец е вярвал в думите на мъдреца, че никой не е по-голям от хляба и е възпитавал поколенията си в респект към свещенодействието на този благороден занаят, защото хляб се е приготвял откак свят светува и нашите предци са го тачили като светиня. Приготвянето на обредни хлябове, тяхното поднасяне и разчупване – това за българите е вид свещенодействие, израз на благодарност и желание за омилостивяване на по-висши от човека сили.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
100 000 - 200 000