Български   3647 NGOs




NGO Profile

Bulgarian Celiac Association

Bulgarian Celiac Association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
Healthcare, patients’ rights
Children
 
Mission
Да обедини колкото се може повече пациенти с установена Целиакия за тяхна обща професионална помощ и защита на техните права (свързани със здравето) в Република България.

Да информира информира обществеността за проблемите на болните от цьолиакия и да се стреми към целите за предотвратяването им, за достъпно за всички пациенти съвременно лечение, което да повиши качеството на живот и социална реализация на пациентите.
 
Organization Targets
Да работи съвместно с Министерството на здравеопазването, Министерството на Земеделието, горите и прехраната, Социалното министерство, Министерството на Образованието, Живото застрахователна агенция, Червения кръст и други институции, които се стремят да подобрят качеството на живот на хората.

Да информираме болните от цьолиакия за хранителни продукти без глутен, както и за последствията от нарушаване на диетата.

Да следи за поставянето на безглутеновите продукти на общоприетия символ - пресечен пшеничен клас, което е в изпълнение на изискванията за безглутенови продукти и вътрешните нормативи на Българското целиакално дружество за тези продукти. Така поставеният етикет върху хранителните продукти гарантира на пациентите безопасната им употреба.

Да съдейства на отговорните институции за осъществяване контрола над произвежданите безглутенови продукти.

Да съдейства на всички целиакално болни постоянно и финансово достъпно снабдяване с безглутенови продукти в Република България.

?Да организира хуманитарна помощ на целиакално болни за семейства с доход по нисък от номиналния социален праг.

?Да съдейства за насочване на болните за диспансеризация, наблюдение и лечение от специалисти и поддържане на база данни за броя на болни, здравословното им състояние и нуждите от диетични храни.

?Чрез средствата на масова информация да запознава обществеността със заболяването цьолиакия и проблемите на страдащите от него.

?Да организира мероприятия с културна, спортна и образователна насоченост, пътувания на членове на дружеството и целиакално болни в Република България.

?Да организира летни лагери за целиакално болни.

?Да публикува литература за членовете на дружеството и за всички други, свързани с работата си с целиакално болни.

?Създаване на web сайт с подробна информация за болестта за лесно и достъпно информиране на общественоста и засегнатите от цьолиакия хора.

?Да извършва, защитава и координира действията свързани със защита правата и интересите на цьолиакално болните в България.

?Разработване, финансиране и осъществяване на програми свързани с целите на Асоциацията и др.

Last Project

Year:
Добри практики, честване деня на Цьолиакия, Коледни партита
 
Description: