Български   3647 NGOs




NGO Profile

EGO POLITICO

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
International and European issues, policies and research
Youth issues, policies and research
Education
 
Mission
Нашата основна цел е да развиваме и утвърждаваме компетентно и активно гражданско общество в България като гарант за демократичност и прозрачност на социално-политическия живот. Вярваме, че ние, младите и образовани български студенти, трябва заедно да разпространяваме академичното знание за политиката като инструмент за повишаване на политическата и гражданска култура в българското общество.
 
Organization Targets
Нашият екип приоритетно подпомага личностната и професионалната реализация на студентите, тяхната изследователска и аналитична дейност, особено по отношениена политическите науки. Ние се стремим да подобряваме традиционните и да развиваме новаторски методи на образование в българските висши училища.

Last Project

Year:
Арена за политически битки "Хомо Политикус" - Гражданска (Р)еволюция
 
Description:
Участниците бяха част от различни отбори: политически партии, НПО, лоби и журналисти. Всеки от тях беше в роля и през трите дни, работейки по казуси, симулиращи политическата действителност.

Парламентарни избори, формиране на коалиция и опозиция, овладяване на граждански брожения, управление на еврофондове, бяха само малка част от дневния ред през 3-те дни.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000