Български   3642 NGOs




NGO Profile

SOFIMUN International Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Legislation, advocacy, public policies
International and European issues, policies and research
Education
 
Mission
Основната цел на фондация СОФИМОН е да подпомага участието на млади хора – студенти и млади специалисти - в различни образователни инициативи, които ще им предоставят практически и теоретични знания в различни сфери като политика, международни отношения, дипломация, журналистика, икономика, право, околна среда, развитие, разоръжаване, сигурност, образование и пр. Тези си цели фондацията изпълнява чрез организирането на кампанийни и ежегодишни проекти като годишна международна конференция „Модел ООН” в София, образователни пътувания, лекционни курсове, кампании, организации на стажове и участия в конференции и срещи с международно участие, подкрепа на инициативи и разработване на съвместни проекти с местни и международни институции и организации.
 
Organization Targets
Фондация СОФИМОН организира различни образователни и кампанийни инициативи и проекти в различни части на Европа. Капацитетът на нашия екип включват широк кръг възможности за планиране и осъществяване на дейности, между които:







- Обучение и предоставяне на екип за конференция: организаторски екип, специално подготвен да реализира и имплементира конференция за студенти и млади специалисти.



- Квалификации и изпити: екипът на фондацията провежда квалификационни кръгове и изпити за международни организации.



- Подкрепа на изявени студенти и млади специалисти: фондацията предоставя финансова, логистична, академична, теоретична и практическа помощ и подготовка на студенти и млади лидери от цял свят, желаещи да се изявяват в областта на дипломацията, икономиката, международните отношения, журналистиката, правото и пр.



- Учебни пътувания, кръгли маси и дебати: фондацията организира учебни пътувания, кръгли маси и дебати по теми, свързани с дипломацията, международните отношения и международните организации с различни групи студенти и млади специалисти от цял свят.



- Промоция на конференции и инициативи: фондацията подпомага работата на партньорски организации в рекламирането на техни събития, дейности и инициативи, в подготовка и изпращане на делегати, организатори и др.



- Квалификации за международни конференции: фондацията подготвя конкурси и квалификационни кръгове за партньорски организации

Last Project

Year:
SOFIMUN conference: световна конференция „Модел ООН”
 
Description:
- SOFIMUN conference: световна конференция „Модел ООН”, организирана всяка година през юли в София и събираща повече от 150 участници от цял свят, които влизат в ролята на дипломати от ООН и ЕС и дебатират актуални световни проблеми;

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

- I-MUN: интернет базиран портал за публикуване на новини за международни студентски конференции, стажове и програми;

- Проект „Никола Димков”: проект за популяризирането на българската следа в Обединените Нации. Инж. Димков е автор на книгата „Звезда на съгласието”, проект за създаване на световно правителство. След издаването на книгата на френски, немски, турски и гръцки, инж.Димков я изпраща до президента на САЩ Томас Уилсън и така му помага да създаде своите 14 точки за въдворяване на мир по света, които стават основата на Лигата на Нациите или първата Организация на Обединените Нации;



- The UN House/ Къща на ООН: мултимедиен продукт, даващ възможност за сваляне на различни символи, документи, снимки и звук, свързани с ООН;



- The SNN media: интернет базирана медия, която, по време на ежегодишната международна конференция в София, отразява работата на всеки от комитетите като по този начин изпълнява ролята на международен пресцентър и служи на студенти и интересуващи се от журналистика да упражняват своите знания и умения като представители на различни световни медии – писане не текстове за международни новини, за онлайн медии, снимки, интервюта, анализи, мнения.



- UNPA Campaign: световна кампания за основаване на парламентарна асамблея на ООН, върховен орган с участието на гражданската инициатива в него. Фондацията е официален координатор за България на инициативата.



- MUN conferences: Международни конференции „Модел ООН”, на които екипът на фондацията заема позиции като организатори, председатели на отделни панели, участници.