Български   3642 NGOs




NGO Profile

Credo Bonum Foundation

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Economic development
Environment
 
Mission
Credo Bonum е фондация, основана през 2006 г. като независима неправителствена организация, която работи в полза на обществото и в сътрудничество с широка мрежа от български, регионални и световни организации. Неин основател и председател е Цветелина Бориславова.



Основен приоритет в дейността на фондацията са проекти и инициативи, които допринасят за положителната промяна на взаимоотношенията и начина на живот в съвременното общество.



Вярваме, че изкуството има силата да променя стереотипи и нагласи и сме убедени, че поднесено в подходяща форма и на достъпен език, то може да действа успешно като силен посредник, който достига до всички обществени пластове.



Стремим се с проектите, които правим, да допринасяме за културното, емоционално и духовно израстване на съвременния човек.



Убедени сме, че заедно можем да постигнем много повече в общата ни мисия да създадем една по-добра среда за живот, да култивираме отговорност и ангажирана позиция към всеки момент от нашето ежедневие.



Отворени сме за съвместни проекти с партньори и съмишленици, които ще ни помогнат да постигнем набелязаните цели.
 
Organization Targets
Целта на фондацията е да привлече вниманието и интереса към важни теми и проблеми на обществото, да задава въпроси и да търси отговорите заедно с всички активни представители на това общество.



В периода 2006 - 2010 г. фондацията организира и подпомага изследвания, свързани с прехода и развитието на пазарна икономика в България, организира публични дебати по важни за обществото проблеми и подпомага реализацията на хора в неравностойно положение.



Фондация Credo Bonum подкрепя и различни проекти за възстановяване на паметници с историческа и културна стойност в България.



От началото на 2011 г. фондацията взима нова посока на действие и добавя към досегашните си приоритети различни инициативи в сферата на изкуствата, културата, екологията, социалните дейности и интердисциплинарните форми.



Основните направления в дейността на фондацията от 2011 г. са:

онлайн медия

галерия

проекти и събития

Last Project

Year:
Софийската Света гора
 
Description:
Проектът е насочен към изграждане на маршрути между манастири, църкви, могили, останки от селища и други религиозни и културни обекти в северната дъга на Софийската Света гора, която се явява пилотна фаза на проекта.

Основната цел на проекта е да бъдат популяризирани религиозните и културни обекти в Софийска света гора и да се развие нов тип културен туризъм.

Основните етапи в проекта са:

създаване на маршрути между обектите
изготвяне на информационни материали
провеждане на комуникационна кампания

Повече за проекта може да се види на адрес: http://credobonum.bg/foundation/projects/

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Инициатива 2020 - Национален форум „България 2020” - 2009

http://2020.bg

Четири поредни кръгли маси, засягащи теми, които са от изключителна важност за развитието на българската икономика и общество:

-Икономика и финанси;

-Енергетика, екология и глобално затопляне;

-Образование, наука и информационно общество;

-Туризъм, инфраструктура и транспорт.



Кръгла маса „Демографските проблеми на България” - декември 2007

дискутира политики и възможности за преодоляване на демографските проблеми на страната.





Борса за идеи - май 2007

Конкурс, който цели стимулиране на младежката заетост и насърчаване на практическата насоченост на образованието.

Фондация Credo Bonum финансира проект „ИСКАМ – Инициатива за Социална Комуникация и Адаптация на Младежи“ на Фондация „Движение на българските майки“.