Български   3642 NGOs




NGO Profile

Association of young psychologists in Bulgaria 4th April

Association of young psychologists in Bulgaria 4th April

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
Professional organizations
 
Mission
Сдружението на младите психолози в България "4-ти Април" (СМПБ ''4-ти Април'') е доброволно обединение на психолози, студенти по психология и млади хора, интересуващи се и занимаващи се с психология.

Мисията на СМПБ 4-ти Април се изаразява в два основни аспекта:

- подпомагане професионалното израстване и реализация на студенти и млади специалисти в областта на психологията и социалните науки;

- използване капацитета на младите специалисти и психологическото познание за преодоляване на значими проблеми в социалната сфера, сферата на образованието и гражданското общество в България и чужбина.
 
Organization Targets
Основните цели на СМПБ "4-ти Април" са:

(1) Грижа за бъдещето на младите хора на България, чрез тяхното подпомагане в процеса на професионалното им усъвършенстване и реализация.

(2) Защита на професионалните интереси на психолозите и студентите по психология в страната, подпомагане на тяхното обучение и професионална реализация. Съдействие за решаване на въпроси, отнасящи се до професионалните проблеми на психолозите в България.

(3) Повишаване качеството и имиджа на психологията в академичните общности. Специални грижи за студентите по психология в различните университети на страната чрез информационно подпомагане, съдействие при кандидатстване със собствени проекти до различни фондации и институции, подпомагане професионалната им квалификация, приобщаване и взаимодействие с други студентски общности.

(4) Укрепване и оптимизиране на контактите и взаимодействието между психолозите на национално и международно равнище.

(5) Утвърждаване позициите на психологията, като фундаментална наука в полза на човека и обществото.

(6) Експертна и методическа помощ в различни сфери на обществения живот, където психологията има своето място: социална сфера, бизнес, образование, здравеопазване, култура, спорт, политика и др.

(7) Подпомагане публикационната активност на младите психолози, чрез издаване на собствени печатни издания и поддържане на web-site.

(8) Обединяване капацитета на младите специалисти в България в името на нейното развитие и в помощ на обществото.

(9) Постигане и поддържане на европейските стандарти в социалната, научно-образователната и културната сфери на обществения живот в България.

(10) Взаимодействие с други неправителствени организации в страната и чужбина и всички дейности, които са в помощ и интерес на обществото и които не противоречат на законите на Република България.

Last Project

Year:
Отново заедно
 
Description:
финансиран по Еразъм +, КА220; специално разработен за сектор Образование, международно стандартизирани инструменти за преодоляване на последствията от изолацията и социалното дистанциране, причинени от дигиталната ера, които подпомагат личностното и емоционалното развитие на ученици в пост КОВИД-19 условия

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

дългогодишен опит и успех в работата по финансиращи програми като Младежта в действие, Еразъм +, Национална програма Младеж, Програма за младежки дейности, Европейска доброволческа служба, Европейски корпус за солидарност и др.