Български   3642 NGOs




NGO Profile

Rekichka

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Youth issues, policies and research
Environment
Physical education and sport
 
Mission
Сдружение "Рекичка" е неправителствена организация, фокусирана върху развитието на гребния туризъм в България като алтернатива на масовия туризъм, като по този начин подпомагаме опазването на биоразнообразието и ограничаване на негативните въздействия върху околната среда.
 
Organization Targets
Основните цели на Сдружението са:

* подкрепя развитието на гребния туризъм в България като средство за опазване на биоразнообразието

* подпомага създаването и поддръжката на гребни и веломаршрути

* консултира централните и местни органи на управление относно разнообразяване на местния поминък чрез въвеждане на екотуризъм, като създава условия за финансиране и изпълнение на свързани с това проекти

* консултира частни фирми и организации в областта на корпоративната социална отговорност

* подпомага и популяризира гребния туризъм като форма на общуване с природата

Last Project

Year:
Опазване на глобално значимо биоразнообразие по долното течение на река Янтра и Дунав
 
Description:
В момента Сдружението изпълнява проект “Опазване на глобално значимо биоразнообразие по долното течение на река Янтра и Дунав чрез развитие на екотуристически продукти”, с подкрапата на Програмата за малки проекти (ПМП) на Глобалния екологичен фонд (ГЕФ). Партньор при реализирането на проекта е Българско дружество за защита на птиците (БДЗП).

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

• Партньор на МОСВ при разработване на стратегия за развитие на екотуризма, 2001/02 г.

• Проект “Изграждане на материална и информационна база за развитие на водния туризъм в района на Видин-Калафат”, подкрепен по програма ФАР-ТГС (2002/03 г.)

• В момента Сдружението изпълнява проект “Опазване на глобално значимо биоразнообразие по долното течение на река Янтра и Дунав чрез развитие на екотуристически продукти”, с подкрапата на Програмата за малки проекти (ПМП) на Глобалния екологичен фонд (ГЕФ). Партньор при реализирането на проекта е Българско дружество за защита на птиците (БДЗП).

• Проект "Маркиране и промотиране на комбиниран вело- и каяк маршрут Ново село – Видин", с подкрепата на Фондация "Екообщност" и Фондация DOEN - Холандия по програма "Развитие на устойчив туризъм по поречието на р. Дунав 2010"