Български   3640 NGOs




NGO Profile

SC "ORLOVEC EXTREMUM"

Association – sports club/federation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Physical education and sport

Last Project

Year:
Добрата воля – добри дела твори
 
Description:
Чрез реализиране на заложените дейности по проекта се постига осъществяването на следните цели:
1. Основна цел: Предоставяне на практическа възможност на младежите /във възрастовия диапазон 15-29 години/ от град Габрово за осъществяване на доброволческа работа в рамките на кампания, ангажирана с актуален обществено, социално и екологично значим проблем
2. Специфични цели:
2.1. Осъществяване на доброволческа кампания за практическото решаване на обществено и екологично значим проблем чрез придобиване и използване на спортни умения.
2.2. Осигуряване на неформална среда за общуване и осмисляне на свободното време на младите хора от град Габрово чрез мотивиране на социално ориентирано поведение – Добро Творене чрез Добра Воля.
2.3. Формиране на нагласи и мислене за социално ангажирано поведение и личностно развитие чрез пряко участие в доброволчески инициативи.
2.4. Да се даде възможност на младите хора да открият спорта, опарването на природата в градска среда, социалната ангажираност и удовлетворението от даването/даряването чрез доброволчество/добротворчество за другите като алтернатива на саморазрушението и социалната депривация.
2.5. Чрез разкриването на секция към СК „Орловец Екстремум” да се създаде територия за свободно, алтернативно общуване за младежите от целия град чрез позитивни екологично и социално ориентирани форми за адаптация и интегриране в обществото, осмислени и подчинени на значима обществена кауза – опазването на природата, както и формиране на обществено ангажирано и социално-общностно ориентирано поведение у младите хора.

History

Национална екоинициатива 'Узана 2010'

Проект 'Добрата воля – добри дела твори' - 2012 г.

Национална екоинициатива 'Узана 2012'

Национална екоинициатива "Узана 2013"