Български   3642 NGOs




NGO Profile

Association for Youth Culture and Contemporary Arts ”Radar”

Association for Youth Culture and Contemporary Arts "Radar"

Association
The organization has updated its information in the database during the past year.
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
 
Mission
Да фокусира общественото внимание върху творческия потенциал на младите хора в България и да спомогне за тяхната по-силна социална ангажираност.
 
Organization Targets
• Да подпомага развитието на съвременното българско изкуство, както и професионалната реализация на занимаващите се със съвременно изкуство.

• Да насърчава развитието на нови форми в съвременното изкуство, като графити, музика, танци, литература, компютърни изкуства и др.

• Да насърчава толерантността и положителната нагласа на обществото към нестандартните форми на изкуство и неговите създатели.

• Да подпомага даровити деца и младежи, занимаващи се със съвременно изкуство и да създава възможности за тяхната публична изява.

• Да насърчава и подпомага развитието на творческите заложби в етнически и малцинствени групи, както и на лица в неравностойно социално положение и др.

Last Project

Year:
“Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство в областта на националната памет”
 
Description:
Проектът беше изпълнен в рамките на процедура “Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство”, финансирана от оперативна програма “Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Проектното предложение включва комбинация от четири дейности, чрез които ще бъдат постигнати целите на проекта, а именно:
1. Разработване на проучване и анализ на политики и практики, свързани с наградната система в ЕС: почетни знаци, ордени и метали
2. Разработване на механизми и инструментариум за развитие на законодателството, свързано с наградната система
3. Съвместни дейности между НПО и администрацията за реализация на добра практика и иновативно решение за насърчаване познаването на наградната система
4. Повишаване на обществената осведоменост и насърчаване на гражданското участие за развитието на обществените отношения, свързани с ордените и медалите

В резултат на изпълнението на проекта ще бъдат разработени препоръки за изпълнение и мониторинг на политики и законодателство, свързани с наградната система на Република България. Те ще засегнат изпълнението на политиката, свързана с изпълнението на Закона за ордените и медалите на Република България и даването на предложения за неговото развитие и приближаване към гражданското общество.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

• Проект “Подпомагане развитието на младите творци в сферата на креативните индустрии” по Програма за младежки дейности 2004-2005 г. на Министерство на младежта и спорта

• Програма “Ефективност и ефикасност за промяна” на Фондация “Работилница за граждански инициативи”, компонент “Устойчиво набиране на средства”