Български   3642 NGOs




NGO Profile

Foundation ”Encho Keryazov”

Foundation "Encho Keryazov"

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
Education
Physical education and sport
 
Mission
Фондация „Енчо Керязов” е основана с Учредителен акт на дарение на 09.09.20111 г. в гр. София от цирковият артист Енчо Керязов. Фондацията е вписана в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел под № 20111219024. Организацията е създадена за осъществяване на дейност в обществена полза. Върховният й орган е Управителният съвет, в състава на който влизат: ЕНЧО КЕРЯЗОВ – Председател на УС, Председателят на Съюза на артистите в България ХРИСТО МУТАФЧИЕВ, телевизионният продуцент МАГЪРДИЧ ХАЛВАДЖИЯН, треньорката по худ. гимнастика и хореограф НЕШКА РОБЕВА, телевизионният топ-журналист ГЕОРГИ ТОШЕВ, арт-галериста и майстор-фотограф КРАСИМИР СТОИЧЕВ – членове, водещата циркови спектакли АНЖЕЛА ШВАРЦ – Изпълнителен директор. Фондацията се представлява от Председателя на УС и Изпълнителния директор – заедно и поотделно.



Енчо Керязов учреди фондация на свое име воден от дълбокото му лично убеждение, че успелият човек трябва да върне на обществото онова, което е получил. Затова и основната мисия на фондацията е да насърчава и стимулира млади таланти в развитието на техния потенциал и да намира практики за съхраняване паметта за големите постижения на българското цирково съсловие през годините.
 
Organization Targets
Фондация "Енчо Керязов" работи в две основни направления:



1. Да насърчава и стимулира талантливи деца и младежи в усилията и стремежа им да развиват своите заложби и потенциал в сферата на културата и спорта, образованието и технологиите, здравословният начин на живот и опазването на околната среда.

2. Да представя и утвърждава ценностите на българският цирк като сценично изкуство с национална значимост, като популяризира постиженията на българските циркови артисти през годините и намира практики за съхраняване на създаденото от тях културно наследство за поколенията.

Last Project

Year:
Четвърти годишни награди за деца-таланти от обл. Ямбол 2014 г.
 
Description:
Церемония по годишно награждаване на деца - таланти от обл. Ямбол и спектакъла "НОЩ НА ЗВЕЗДИТЕ", с участието на световни имена от цирковото изкуство, спортна зала "Диана", 28.01.2015 г., гр. Ямбол

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

Първи годишни награди на фондация "Енчо Керязов" за деца изявяващи се в сферата на образованието, изкуствата и спорта от гр. Ямбол за 2011 г. - Голяма зала на общ. Ямбол, 13.12.2011 г.



Втори годишни награди за деца-таланти от област Ямбол за 2012 г. и съпътстващ спектакъл в спортна зала "Диана" на 19.12.2012 г.



Първи благотворителен търг на фондация "Енчо Керязов" с предмети на известни личности и произведения на изкуството - 24.02.2014 г., гр. София



Трети годишни награди за деца-таланти от област Ямбол за 2013 г. и спектакъла "С папийонка и цървули" в спортна зала "Диана", гр.Ямбол на 11.03.2014 г.



Втори благотворителен търг на фондация "Енчо Керязов" с предмети на известни личности и произведения на изкуството на 03.12.2014 г. в гр. София