Български   3642 NGOs




NGO Profile

ICT Development Bulgaria

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Education
Social
IT development
 
Mission
Мисията на „ИКТР България“ е да допринесе за разпространението и интеграцията на нови информационни и комуникационни технологии в обществото чрез създаване на разбиране, улесняване на достъпа и развитие на уменията и компетенциите на гражданите в съответствие с изискванията на действащият икономически модел.
 
Organization Targets
В последните няколко години, като част от голям международен консорциум, екипа на Сдружението е съсредоточил усилия в създаването на един нов модел на заетост, а именно професията „е-Сътрудник“.

След подписването от 34 страни през 2006 г. на „Декларацията от Рига“, все повече нараства вниманието към изграждането на политики за електронно включване, използвайки информационните и комуникационните технологии (ИКТ) като средство за развитието на личността, активното гражданство, социални включване и пригодността за заетост. Обществените Интернет центрове играят ключова роля в местните общества, особено в градовете и малки села, където те са се превърнали в референтна точка не само за нови технологии и обучение, но също така и за развитието на социалните връзки, създаване на чувство за общност, приобщаване към културния живот.