Български   3647 NGOs




NGO Profile

European Association for the Defence of Human Rights - Bulgaria

European Association for the Defence of Human Rights - Bulgaria

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Protection of human rights
International and European issues, policies and research
 
Mission
Да се гарантира, основните права на всички български граждани, като граждани на Европейския съюз, както и на всички пребиваващи в България граждани на Европейския съюз, но и на всяка друга страна, са ефективно признавани, зачитани, защитени и спазвани
 
Organization Targets
Демократична Европа, в която гражданите имат ненакърнимо достойнсто, право на образование, избор на професия и труд и са реална сила.

По-сигурна Европа, изградена на правото на неприкосновеност на личността и зачитането на индивидуалните права и свободи и равенството пред закона.

Солидарна Европа, загрижена за социално равенство, зачитаща свободата на изразяване на мнение и свободата на информация.

Отговорна Европа, толерираща изкуствата и науките, избрала устойчивото развитие, полагаща грижи човешкото здраве и запазваща околната среда.

Правова Европа без дискриминация, която зачита правото на собственост, на стопанска инициатива, свободата на мисълта, съвестта и религията.

По-хуманна Европа, загрижена за защита на правата на малцинствата, жените, децата, възрастните хора, страдащите и гражданите в неравностойно положение.

Обединена Европа, приела правото за свободно движение и пребиваване, отворена към света, съблюдаваща и налагаща международните отговорности.

Last Project

Year:
Наблюдение на избори в България и по света, с участие в Обществен съвет към ЦИК и мисии за наблюдение на избори на международни организации
 
Description:
Наблюдение и анализ на законодателство и практики по подготовката и провеждането на избори.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
до 5 000