Български   3640 NGOs




NGO Profile

"Historical awakening" Association

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Arts and culture
 
Mission
Сдружение "Историческа пробуда" е създадено от млади хора, желаещи да върнат интереса към българската история и да подпомогнат опазването на историческите и културните ни ценности. Във време, когато държавните институции отделят все по-малко средства за тези дейности, това се оказва единственият възможен начин за действие, начин, по който да те възприемат сериозно и да ти обърнат внимание. А историята ни бавно се руши...
 
Organization Targets
Сдружението си поставя за основна цел набирането на средства за реставрацията и реконструкцията на различни паметници, които имат историческо, културно и археологическо значение за българския народ.

Last Project

Year:
„Реставрация и консервация на Средновековна каменна църква Св. Георги”
 
Description:
Средновековната каменна църква „Св. Георги” се намира в село Люти брод, община Мездра. Това е една от най-бедните и изостанали общини в България. Това е и една от причините църквата да бъде оставена на произвола на съдбата. Въпреки че обектът е обявен за паметник на културата от национално значение и държавата би следвало да полага грижи за неговия вид и стопанисване, днес това не е сред основните u приоритети. Преди сружението да се заеме с поддръжката и реставрацията на паметника, той бе потънал в буйна растителност и нищо не подсказваше, че точно там се крие частица от българската и християнската история и култура. Благодарение на нашите усилия към момента мястото е лесно достъпно и добре поддържано. Стените на църквата са укрепени и е изграден покрив.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
5 000 - 20 000

History

"История на светло"

"Архитектурно осветление на скални формирования "Ритлите”

"Да спасим Захарна фабрика"