Български   3639 NGOs




NGO Profile

Local action group Harmanli

Association
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Local initiative groups
 
Organization Targets
МИГ Харманли възниква с цел да улесни процеса на кандидатстване на потенциалните бенефициенти на безвъзмездната финансова помощ от местното население като се явява посредник между кандидатите и институциите като МЗХ и ДФЗ-РА.

Last Project

Year:
мярка „Прилагане на стратегиите за местно развитие” и по мярка ”Управление на местни инициативни групи, придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия за местните инициативни групи, прилагащи стратегии за местно развитие„ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 2013 г.
 
Description:
Стратегията за местно развитие на МИГ Харманли е разработена в периода 2007-2010 година и е одобрена от МЗХ през 2010 година. Тя е резултат от съвместната работа на местни и външни експерти, както и от подкрепата на европейски специалисти, работещи в областта на сътрудничеството и развитието на селските райони. Роля в разработването на Стратегията имат и партньори от местния бизнес, неправителствени организации и общините на територията на МИГ Харманли.
Стратегията изследва природните, материални, социални и икономически ресурси, целите и насоките за развитие , както и начините, чрез които биха могли да се осъществят тези цели. В нея се регламентират структурата и задълженията на управителните органи на МИГ и целият процес по кандидатстване и изпълнение на проектите по мерките в Стратегията.