Български   3647 NGOs




NGO Profile

Intelday

Foundation
Unactive
Statistics & Additional Information
 

Activity

Field of activity
Other
 
Mission
Дейностите на фондация "Интелдей" обхващат:

-Организиране и осъществяване на комуникационни кампании и кампании за повишаване на общественото съзнание;

-Организиране на обучения за журналисти, експерти от неправителствени организации, държавни служители

-Стратегически и политически PR;

- PR консултации;

- Формулиране на послания и лога;

-Медия планиране и мониторинг;

-Връзки с медиите, публикации;

-Организация на специални събития;

-Кризисен PR;

- Изработване и поддържане на сайтове;

- Концепция, дизайн, производство и разпространение на брошури, плакати и други материали;създаване на кратки клипчета за телевизия и съобщения по радио станции;
 
Organization Targets
Фондация „Интелдей” е неправителствена организация с нестопанска цел, която цели укрепване ролята на медиите и участието им в обществените процеси, популяризирането на световните достижения в областта на електронните медии и медийното право и подпомагането на научни изследвания в тази област. Фондацията се стреми да насърчава законността и защитата правата на човека и повишаване благосъстоянието на уязвими социални групи, консултиране на лица в неравностойно положение в обществото и подпомагане на тяхната социална интеграция и личностна реализация. Сред целите на фондацията е и разработването, управлението и реализацията на национални и международни проекти и програми в областта на медиите, медийното право и закрилата правата на човека.

Financial Info

Annual turnover for the last year :
20 000 - 100 000

History

И през 2011 г. продължи успешното партньорство между фондация Интелдей и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM). Асоциацията се довери на фондацията за организирането на публичните комуникации при представянето на промени в Етичния кодекс на организацията, чиято цел е допълнително да бъдат защитени правата на пациентите и да предоставят възможност на Етичната комисия към асоциацията да реагира при всеки подаден сигнал за нарушение.



Фондацията оказа съдействие при организирането на интервюта с г-н РИЧАРД БЕРГСТРЬОМ – ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА ЕВРОПЕЙСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ ИНДУСТРИИ И АСОЦИАЦИИ (EFPIA).



И през 2011 година фондация Интелдей изготви 6 месечен медиен анализ на тема „Благотворителност, Корпоративна социална отговорност и спонсорство”, който включваше анализ на материалите от централните ежедневници, национални седмичници, основните информационни агенции и онлайн медии, публикувани през периода. Анализът обхваща количествени и качествени параметри, проследява основни тенденции при отразяването мониторираните теми и извежда основни ключови изводи в сферата на благотворителността, дарителството, спонсорството и КСО.

Оказвани бяха и текущи PR консултации.



През 2011 година бе оказана консултантска подкрепа на Програмен и аналитичен център по европейско право (ПАЦЕП) по темата Доброволчество.